Ητανε παρεξήγηση, μα εξήγηση δεν δώσαμε

Ητανε παρεξήγηση, μα εξήγηση δεν δώσαμε

Δεύτερο κρούσµα για την ελληνική δηµοσιογραφία που θύµισε ότι στη χώρα εκτός από τη µαυρίλα της ελληνικής δηµοσιογραφίας υπάρχει και το µαύρο χρήµα. Ισως µάλιστα εξαιτίας του δεύτερου να προκύπτει η πρώτη. Αφού έµαθαν και όσοι δεν το ήξεραν ότι ο Γιώργος Τράγκας ήθελε και έγινε εκατοµµυριούχος µε µεθόδους που δεν τις λες λειτούργηµα, έσκασε η είδηση ότι συνελήφθη ο εκδότης Αντώνης ∆ελλατόλας για φοροδιαφυγή. Παρότι έχουν περάσει αρκετές µέρες, δεν ξέρουµε τελικώς γιατί συνελήφθη ο καλός δηµοσιογράφος που έγινε εκδότης µε την αγορά του ιστορικού τίτλου «Ποντίκι». Και δεν ξέρουµε επειδή παρότι δήλωσε ότι υπήρξε µια παρεξήγηση, και συγκεκριµένα ότι ο φορολογικός έλεγχος εξέλαβε το ποσό ενός δανείου ως εισόδηµα το οποίο χαρακτήρισε µαύρο, δεν δόθηκαν πληροφορίες για το συγκεκριµένο δάνειο. Τι δάνειο ήταν; Πώς έγινε το λάθος; Πώς από ένα δάνειο πήγαµε σε σύλληψη;

Είµαι σίγουρη ότι αν την ώρα που ο Αντ. ∆ελλατόλας βρισκόταν σε ένα πάνελ ή στον Real όπου κάνει εκποµπή (εκεί έκανε και ο Τράγκας) λάµβανε την πληροφορία ότι κάποιος δηµοσιογράφος συνελήφθη για… ένα δάνειο χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, ως καλός δηµοσιογράφος που είναι θα έθετε τα συγκεκριµένα ερωτήµατα.

Η σύλληψή του πάντως έγινε για απείθεια, επειδή δηλαδή, όπως εξήγησε ο δηµοσιογράφος (αυτό, ναι, το εξήγησε), ενώ κλήθηκε να καταθέσει στην ανακρίτρια δεν πήγε και αυτό οφείλεται στην αλλαγή διεύθυνσης.

Ως περίεργο ον που είµαι αναζήτησα στο Google τις λέξεις «δάνειο» και «∆ελλατόλας» και πράγµατι κάτι υπήρχε. Συγκεκριµένα, το περιοδικό Hot Doc, ο πρόγονος του Documento, είχε δηµοσιεύσει µια περίεργη ιστορία δανείου µε τον Αντ. ∆ελλατόλα. Ο δηµοσιογράφος είχε πάρει δάνειο από την τράπεζα FFB του εφοπλιστή Ρέστη. Το δάνειο είχε δοθεί χωρίς εγγυήσεις. Εναντίον του Ρέστη είχε ασκηθεί δίωξη µε κατηγορίες ότι χρησιµοποιούσε την τράπεζά του για λόγους που δεν ήταν και τόσο τραπεζικοί. Ο εφοπλιστής προφυλακίστηκε και προκειµένου να αποφυλακιστεί αναγκάστηκε να καταβάλει 22 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούσαν σε ποσά τα οποία είχε µοιράσει η τράπεζα µε µοναδική εγγύηση το όνοµα του Ρέστη. Ανάµεσα στα δάνεια που αποπλήρωσε ο Ρέστης ήταν και το δάνειο ποσού 1,5 εκατ. που είχε πάρει ο Αντ. ∆ελλατόλας χωρίς να το έχει πληρώσει.

Η τράπεζα FFB χωρίστηκε σε καλή και κακή, η κακή έκλεισε και το καλό σκέλος πέρασε στην Εθνική Τράπεζα.

Το ερώτηµα λοιπόν είναι (και φαντάζοµαι θα ήταν και για τον συµπαθή Αντ. ∆ελλατόλα αν η υπόθεση αφορούσε κάποιον άλλο) αν το δάνειο για το οποίο µιλάει και για το οποίο έγινε η παρεξήγηση είναι αυτό του Ρέστη. Επειδή αν είναι αυτό, αφού το έχει αποπληρώσει ο εφοπλιστής και όχι ο ∆ελλατόλας, τότε αν το εντόπισε ο φορολογικός έλεγχος δεν είναι δάνειο αλλά ποσό που µπήκε στον λογαριασµό του για το οποίο δεν έχει καταβάλει φόρο. Του έβαλε προσεκτικά ο Ρέστης στον λογαριασµό του 1,5 εκατοµµύριο; Καλό είναι να απαντήσει πάντως, για την τιµή τη δική του και της δηµοσιογραφίας. Να θυµίσω ότι όταν είπαν για τον Βαξεβάνη (και έγραψε και ο ∆ελλατόλας) για κάποια δήθεν 3 εκατοµµύρια του Καλογρίτσα, ο Βαξεβάνης έβγαλε όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν πώς έχουν τα πράγµατα και έγραψε περί τα δέκα άρθρα για να ενηµερώσει τον κόσµο. Ετσι πρέπει να γίνεται, για να µην υπάρχουν… παρεξηγήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter