Ήθελαν να κάνουν πικ νικ δίπλα σε… γατόπαρδους! Δεν θα το ξανακάνουν… (Video)

Ήθελαν να κάνουν πικ νικ δίπλα σε… γατόπαρδους! Δεν θα το ξανακάνουν… (Video)

Μια οικογένεια τουριστών καταδιώχθηκε από… γατόπαρδους αφού αποφάσισε να βγει από το όχημά της σε ένα ζωολογικό πάρκο στην Ολλανδία παρά το γεγονός ότι σε κοντινή απόσταση βρισκόταν μια αγέλη των αιλουροειδών: το βίντεο της «καταδίωξης» που αναρτήθηκε στο You Tube σήμερα έχει γίνει ανάρπαστο και εκατομμύρια χρήστες έχουν σπεύσει να το δουν.

Στα πλάνα, που τραβήχτηκαν τη Δευτέρα στο ζωολογικό πάρκο του Beekse Bergen (νότια), διακρίνεται η οικογένεια Γάλλων, σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, να βγαίνει από το αυτοκίνητό της με την πρόθεση να θαυμάσει από κοντά τους γατόπαρδους.

Φαίνεται πως οι συγκεκριμένοι τουρίστες αδιαφορούν για τις συνθήκες που γίνεται το σαφάρι, όπου τα άγρια ζώα ζουν σχεδόν ελεύθερα και οι επισκέπτες τα βλέπουν διανύοντας με το όχημά τους μια συγκεκριμένη διαδρομή, και αποφασίζουν να προσεγγίσουν σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων τα σαρκοφάγα θηλαστικά.

Το σκηνικό καταγράφει με την κάμερά του ο 24χρονος Ρόμπιν ντε Γκράαφ, που παραμένει «πολύ σοκαρισμένος» από τα γεγονότα. «Για λίγο δεν είδαμε τα ζώα να κατασπαράσσουν μια ολόκληρη οικογένεια» περιέγραψε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NOS.

Ο 24χρονος μαζί με τη μητέρα του «προσπάθησαν να τους προειδοποιήσουν κάνοντας σήματα για να επιστρέψουν στο αυτοκίνητό τους, μάταια», όπως επισήμανε ο νεαρός άνδρας.

Το βίντεο του το έχουν ήδη δει οι χρήστες του YouΤube περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια φορές.

«Ο Ρόμπιν βιντεοσκοπούσε τους γατόπαρδους ήρεμα, ενώ είχαν ξαπλώσει κάτω από τα δέντρα όταν ένα αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες ήρθε πίσω μας» αφηγήθηκε η μητέρα του νεαρού Ολλανδού στον λογαριασμό του στο Facebook. «Είχαν μαζί τους τρόφιμα και ποτά προκειμένου να κάνουν ένα πικ νικ» είπε η Σίλβια ντε Γκράαφ, που «έτρεμε» από το σοκ.

Μπροστά στο τρομακτικό σκηνικό, όπου τα αιλουροειδή εξαπέλυαν την επίθεσή τους εναντίον της οικογένειας, μητέρα και γιος αρχικά πάγωσαν. «Έπειτα από κάποια τρομαχτικά λεπτά», η οικογένεια, μεταξύ των ενηλίκων κι ένα παιδάκι, επέστρεψε στο αυτοκίνητο «από θαύμα, χωρίς να πάθει το παραμικρό», σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα.

Οι εικόνες «σόκαραν» και το προσωπικό του πάρκου, που «λυπάται βαθιά καθώς οι εμπλεκόμενοι αψήφησαν τις συστάσεις» που τους έγιναν. «Καθόλη τη διαδρομή στο οδικό αυτό σαφάρι, ο επισκέπτης ενημερώνεται σε πολλές γλώσσες και με τη βοήθεια σαφών εικονογραμμάτων ότι πρέπει πάντα να παραμένει εντός του οχήματος» διευκρίνισε η διεύθυνση του πάρκου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter