«Ηθική δικαίωση της μνήμης του η απόφαση του Αρείου Πάγου», λένε οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

«Ηθική δικαίωση της μνήμης του η απόφαση του Αρείου Πάγου», λένε οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Για «ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού και των αγώνων της οικογένειάς του για Δικαιοσύνη», κάνουν λόγο με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που στέλνει τον δολοφόνο του 15χρονου και πρώην ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα, πίσω στη φυλακή.
Οι ίδιοι μέσω της ανακοίνωσής τους εκφράζουν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την απόφαση. «Ζητήσαμε την άσκηση αναίρεσης, που προς τιμήν του ενήργησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας», σημειώνουν και τονίζουν πως βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας «μέχρι την αμετάκλητη κρίση στην υπόθεση, διεκδικώντας η κρίση αυτή να αποθαρρύνει κάθε νέο επίδοξο Κορκονέα και να προστατεύσει κάθε επόμενο Αλέξανδρο».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ως συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκφράζουμε την μεγάλη ικανοποίησή μας για την είδηση έκδοσης, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, Ομόφωνης Απόφασης Αναίρεσης της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπερασπιζόμενοι τη μνήμη του αδικοσκοτωμένου Αλέξανδρου, που δολοφονήθηκε στα 15 του χρόνια από τον δράστη αστυνομικό Κορκονέα, αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην ανακοίνωση της προκλητικής απόφασης να επιβραβευθεί ο δολοφόνος με μια απόφαση-χάδι, που αποτέλεσε σκάνδαλο στα δικαστικά χρονικά.

Ζητήσαμε την άσκηση αναίρεσης, που προς τιμήν του ενήργησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας.

Η εξαφάνιση της σκανδαλώδους απόφασης, με την οποία αποφυλακίσθηκε ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, αποτελεί ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού και των αγώνων της οικογένειάς του για Δικαιοσύνη.

Παραμένουμε στο πλευρό της μητέρας και της αδελφής του Αλέξανδρου μέχρι την αμετάκλητη κρίση στην υπόθεση, διεκδικώντας η κρίση αυτή να αποθαρρύνει κάθε νέο επίδοξο Κορκονέα και να προστατεύσει κάθε επόμενο Αλέξανδρο.

Νίκος Κωνσταντόπουλος

Ζωή Κωνσταντοπούλου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter