Ηθικοί αυτουργοί Θεοδωρικάκος και Μητσοτάκης

Ηθικοί αυτουργοί Θεοδωρικάκος και Μητσοτάκης

Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφικά πειστήρια, οπότε δεν γεννάται αμφιβολία: το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν τα ΜΑΤ αποφάσισαν να διαλύσουν τη διαδήλωση των φοιτητών στο ΑΠΘ  ο ματατζής που έριχνε τα δακρυγόνα πήρε –με απολύτως δολοφονική πρόθεση- μια εγκληματική απόφαση: να χτυπήσει με ευθεία βολή τον φοιτητή των ΤΕΦΑΑ.

Από τύχη και μόνο ο φοιτητής τη γλίτωσε και δεν έπεσε νεκρός. 

Αλλά το γεγονός ότι σώθηκε δεν παραγράφει τις ευθύνες. Και αυτές τις ευθύνες σε ένα κανονικό κράτος θα αναζητούνταν ήδη με εισαγγελική εντολή, γιατί οι διάφοροι θεσμοί και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα έπαιζαν τον ρόλο τους.

Εδώ όμως, από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίποτε δεν είναι έστω και ελάχιστα «κανονικό». Και τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα εάν εξετάσουμε μέρα τη μέρα όλες τις κυβερνητικές (και… ματατζήδικες) παρεμβάσεις στο ΑΠΘ. Γιατί φαίνεται ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να δημιουργηθεί μια «νέα ΑΣΟΕΕ», μια καθημερινή εστία έντασης και αστυνομικών επεμβάσεων, η αγριότητα των οποίων διαρκώς κλιμακώνεται για τηλεοπτική κατανάλωση. 

Το γαλάζιο δόγμα για «τάξη και ασφάλεια», το οποίο προφανώς δεν περιλαμβάνει την αναζήτηση των δολοφόνων του Καραϊβάζ  ή την εξάρθρωση των συνδικάτων του εγκλήματος, έχει ως κύριο στόχο την εξαφάνιση κάθε αντίδρασης στις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις. Και η άγρια καταστολή των αντιδράσεων της νεολαίας έχει επιλεγεί ως διπλά ωφέλιμη για τους σχεδιασμούς του Μαξίμου: πραγματική επίθεση σε αυτούς που βγαίνουν στον δρόμο και «επίθεση» δια του αφηγήματος που θα πλασάρουν οι πετσωμένοι σε όσους βλαστημάνε από το σπίτι!

Η γαλάζια καταστολή και η γαλάζια «αφήγηση» δεν είναι παρά δύο όψεις μιας ενιαίας πολιτικής που μέσα από σαπουνόφουσκες για τον ελεύθερο (νατοϊκό) κόσμο και την ολιστική «ζωή» ή μέσα από γκλομπ και δακρυγόνα προσπαθεί να καθυστερήσει την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ώστε να εξυπηρετηθούν ακόμα περισσότερο «αυτοί που πρέπει» και να θεσμοθετηθούν «όσα πρέπει» για να ναρκοθετηθεί μια επόμενη κυβέρνηση. 

Γι’ αυτό ο πιστολέρο των ΜΑΤ που σημάδεψε τον φοιτητή είναι μεν ο φυσικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας αλλά δεν είναι ο μόνος ένοχος. Ευθύνη –ακόμα μεγαλύτερη από αυτή του «οργάνου» έχουν ο πολιτικός προϊστάμενος των ΜΑΤ Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρωθυπουργός που τον επέλεξε και τον καλύπτει: ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter