Ήττα-αποκλεισμός με κάτω τα χέρια για ΠΑΟΚ

Ήττα-αποκλεισμός με κάτω τα χέρια για ΠΑΟΚ

Η Σάλκε νίκησε 3-0 στο πρώτο ματς της φάσης των «32» του Europa League τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και ουσιαστικά τον άφησε εκτός συνέχειας.

Παρά το δυνατό του ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έπεσε στις παγίδες των «Βασιλικών Μπλε», δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και οι ολιγωρίες στην άμυνα έφεραν μια «βαριά» εντός έδρας ήττα, η οποία στην ουσία ισοδυναμεί με αποκλεισμό από το Europa League.

Ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε σχήμα με τριπλέτα στην άμυνα, την οποία συνέθεσαν οιΒαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, έχοντας δεξιά τον Λέο Μάτος και αριστερά τον Λέοβατς. Ο Τσίμιροτ ξεκίνησρ στον άξονα, έχοντας μπροστά τους Μπίσεσβαρ (περισσότερο οργανωτικό ρόλο) και Σάκχοφ, ενώ ο Αθανασιάδης με τον Μυστακίδη ήταν στην επίθεση. Ο «δικέφαλος» μπήκε επιθετικά και μόλις στο 5′ βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ. Ο Μυστακίδης έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε κόντρα και κατέληξε στον Μάτος, ο οποίος από πολύ κοντά την έστειλε στο δοκάρι. Στο 12΄ ο Μυστακίδης έκανε νέα καλή κίνηση και βρήκε με υπέροχη πάσα στον Λέοβατς, ο οποίος ωστόσο έχασε το κοντρόλ. Νωρίτερα, είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μετά από κλωτσιά που δέχθηκε.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά στο 19′, μετά από νέα όμορφη πάσα του «Μύστα», όμως ο Κροάτης δεν είχε ισορροπία. Η Σάλκε είχε ουσιαστικά μόνο ένα σουτ του Κολάσινατς πάνω στον Γλύκο, μέχρι να πάρει προβάδισμα στο 27′. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ολιγώρησε μετά από την πρώτη κεφαλιά του Νάλντο και την ασταθή επέμβαση του Γλύκου, με αποτέλεσμα ο Μπουργκστάλερ ανενόχλητος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, παρότι προς το τέλος ανέβασαν το ποσοστό κατοχής τους.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, όμως ήταν νευρικός και προβλέψιμος στην ανάπτυξη. Προσπαθώντας να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα ο Βλάνταν Ίβιτς έριξε στο ματς τον Τζάλμα Κάμπος στη θέση του Μυστακίδη. Τακτικά συμπαγής και κλείνοντας τις επιλογές πάσας στους δημιουργικούς παίκτες του άξονα, η Σάλκε κατάφερε να περιορίσει κάθε δημιουργική ιδέα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν και τον Μπίσεσβαρ σε κακή ημέρα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πρεσάρει προκειμένου να κερδίσει τη μπάλα κοντά στην περιοχή των Γερμανών, όμως οι παίκτες του Βάιντσιρλ κρατούσαν καλά την κατοχή. Έχοντας κερδίσει το κέντρο έβρισκαν κενούς χώρους, κυκλοφορούσαν τη μπάλα και έφθειραν όλο και περισσότερο τους «ασπρόμαυρους», κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η τακτική τους δούλεψε στην εντέλεια. Όχι μόνο κράτησαν το προβάδισμα με σχετική ευκολία, αλλά στο 83′ σκόραραν ξανά. Ο Χέβεντες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μάγιερ ανενόχλητος σηκώθηκε στην «καρδιά» της άμυνας του «δικεφάλου», στέλνοντας για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου. Το σοκ είχε και συνέχεια. Όπως και στο πρώτο γκολ, όλα ξεκίνησαν από μια στημένη φάση. Στο 90′ Γλύκος έκανε ασταθή επέμβαση και ο Χούντελααρ, που είχε περάσει αλλαγή λίγο νωρίτερα, έγραψε το τελικό 3-0, αφήνοντας ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ χωρίς ελπίδα…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα-Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (76′ Ενρίκε) – Αθανασιάδης (85′ Ουάρντα), Μυστακίδης (55′ Τζάλμα Κάμπος)

Σάλκε (Βάιντσιρλ): Φέρμαν- Χεβέντες, Νάλντο, Νάστασιτς – Κολάσινατς , Σταμπουλί, Σεπφ (46′ Κέρερ), Γκορέτσκα, Μάγιερ – Μπουργκστάλερ (84′ Χούντελααρ), Καλιτζούρι (79′ Κονοπλιάνκα)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter