Ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη – Πιτίνο: «Μην έχουμε ψευδαισθήσεις»

Ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη – Πιτίνο: «Μην έχουμε ψευδαισθήσεις»

Λίγα λεπτά μετά τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ (96-78), ο απογοητευμένος Ρικ Πιτίνο έβαλε τα χέρια επί τον τύπον των ήλων.

«Δεν είμαστε το ίδιο σκληροί και αθλητικοί όπως πέρυσι», είπε. «Μας λείπει ο δυναμισμός στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, αυτή είναι η ταυτότητα της ομάδας. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να προκριθούμε στα πλέι-οφ».

Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» απέναντι στη Ρεάλ, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2013, όταν είχε προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Η «βασίλισσα» κράτησε το προβάδισμα από την αρχή ως το τέλος, παρά τις ελλείψεις της (Γιουλ, Ράντολφ, Τέιλορ) και τον τραυματισμού του Μίκι μέσα στο ματς.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας μείωσε από το 40-26 σε 68-65, αλλά κατέρρευσε στα τελευταία 12 λεπτά, αφού ο Νικ Καλάθης έμεινε αβοήθητος. Ο αρχηγός τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 6 ασίστ, αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον Αργεντινό Καμπάτσο, ο οποίος «έγραψε» 14 πόντους και 10 ασίστ.

Κανένας άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού δεν ξεπέρασε τους 11 πόντους των Φρεντέτ, Παπαπέτρου, Τόμας. Οι Ράις, Βουγιούκας πέτυχαν από 7 και οι Παπαγιάννης, Ράουτινς από 6.

Ο Ταβάρες ήταν ο «πύργος» της Ρεάλ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ντεκ πέτυχε 13, ο Κάρολ 12 και οι Φερνάντεθ, Τόμπκινς από 11.

Πριν τον αγώνα, οι τρεις διαιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την πρόσφατη επίθεση Ελλήνων χούλιγκανς ενάντια στον Λουίτζι Λαμόνικα, διαδίδοντας το σύνθημα: «Σταματήστε τη βία». Παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων χειροκρότησαν την πρωτοβουλία.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην 6η θέση με ρεκόρ 14-12 και είναι φαβορί για πρόκριση στα πλέι-οφ, αν και καταδιώκεται από πολλές ομάδες. Την ερχόμενη Τρίτη θα δοκιμαστεί στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό στο ελληνικό ευρωπαϊκό ντέρμπι.

Προηγουμένως, οι «ερυθρόλευκοι» (9οι με απολογισμό 11-14) θα εκστρατεύσουν στο Τελ Αβίβ, όπου τους περιμένει το βράδυ της Πέμπτης η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter