Ηττα ΝΔ και Ακροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο και νίκη για το περιβάλλον

Ηττα ΝΔ και Ακροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο και νίκη για το περιβάλλον
Η Greta Thunberg ανάμεσα στους διαδηλωτές έξω από το Ευρωκοινοβούλιο AP Photo/Jean-Francois Badias

Σημαντική νίκη για την προστασία του περιβάλλοντος κέρδισε η συμμαχία Αριστεράς, Σοσιαλιστών, Πράσινων και Renew στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ευρεία συμμαχία σταμάτησε το «μαύρο» μέτωπο Δεξιάς (και της ΝΔ) και Ακροδεξιάς που ήθελαν να μπλοκάρουν πρόταση της Κομισιόν για την αποκατάσταση της φύσης.

Το νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκάλεσε εντάσεις, διαδηλώσεις ακτιβιστών, πιέσεις από λόμπι και διαφωνίες ακόμη και μέσα στην Επιτροπή που το κατέθεσε.

Πρόκειται για πρωτοποριακές προτάσεις για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων και την επαναφορά της φύσης στην Ευρώπη, από τη γεωργική γη και τις θάλασσες έως τα δάση και το αστικό περιβάλλον. Προάθηκε επίσης η μείωση της χρήσης και του κινδύνου των χημικών φυτοφαρμάκων κατά 50 % έως το 2030.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν εναντίον του νομοσχέδιου που προστατεύει το περιβάλλον.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης χαιρέτισε τη νίκη με ένα θριαμβευτικό τουίτ:

Για το ίδιο θέμα έκανε ανάρτηση και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Κουντουρά

Ανάμεσα στους ακτιβιστές που διαδήλωσαν έξω από το Ευρωκοινοβούλιο για την υιοθέτηση της νέας νομοθεσίας βρέθηκε και η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ που δήλωσε στο Euronews: «το μήνυμά μας προς τους πολιτικούς είναι να επιλέξουν τη φύση, να επιλέξουν τους ανθρώπους έναντι του κέρδους και της απληστίας. Τους προτρέπουμε να ψηφίσουν τον ισχυρότερο δυνατό νόμο για την προστασία της φύσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter