Huawei εντίον Samsung: Άρχισε ο πόλεμος των αναδιπλούμενων smartphones (video)

Huawei εντίον Samsung: Άρχισε ο πόλεμος των αναδιπλούμενων smartphones (video)

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του αναδιπλούμενου κινητού τηλεφώνου Galaxy Fold από τη νοτιοκορεατική Samsung, η κινεζική Huawei -μετά από προετοιμασία τριών ετών- απάντησε παρουσιάζοντας το πρώτο δικό της smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη, το Huawei Mate X, στη μεγάλη διεθνή έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

Με το νέο μοντέλο η Huawei (Νο 2 σήμερα σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως) δείχνει τις φιλοδοξίες της, ρίχνοντας το «γάντι» όχι μόνο στη Samsung που είναι Νο 1 στην αγορά, αλλά επίσης στην αμερικανική Apple και το iPhone (που έως τώρα δεν έχει παρουσιάσει αναδιπλούμενο μοντέλο).

Οι δύο υβριδικές συσκευές, που «μεταμορφώνονται σε τάμπλετ όταν ξεδιπλώνονται, έχουν αρκετές διαφορές. To Mate X έχει την οθόνη στο εξωτερικό μέρος της συσκευής, έτσι καλύπτουν το μπροστινό και το πίσω μέρος του τηλεφώνου, όταν αυτό είναι διπλωμένο (ενώ στο Galaxy Fold η οθόνη βρίσκεται στο εσωτερικό μέρος της συσκευής).

Το κινεζικό μοντέλο έχει μεγαλύτερη οθόνη από το κορεατικό: 6,8 ιντσών διπλωμένο και οκτώ ιντσών (20,3 εκατοστών) όταν ξεδιπλώνει, έναντι 4,6 ιντσών και 7,3 ιντσών (18,5 εκατοστών) αντίστοιχα του Galaxy Fold. Επίσης το Mate X, όταν είναι κλειστό, είναι πιο λεπτό (11 χιλιοστά) από το Fold (17 χιλιοστά), σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Από την άλλη, το Mate X, αντίθετα με το Fold, δεν διαθέτει κάμερα στην ίδια πλευρά με την οθόνη, όταν αυτή ξεδιπλώνει, πράγμα που καθιστά αδύνατο να τραβήξει κανείς «σέλφι», όταν το τηλέφωνο δεν είναι διπλωμένο. Σύμφωνα με τη Huawei, το νέο αναδιπλούμενο μοντέλο θα λειτουργεί -όπως και το Fold- σε δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) και θα μπορεί να «κατεβάσει» μια ταινία ενός gigabyte μέσα σε μόνο τρία δευτερόλεπτα (αν βέβαια υπάρχει διαθέσιμη μια τόσο γρήγορη σύνδεση δικτύου).

Όπως και το Fold, η κινεζική συσκευή διαθέτει επίσης από μία μπαταρία και στις δύο πλευρές του τηλεφώνου, ενώ η Huawei ισχυρίστηκε ότι φορτίζουν πιο γρήγορα από τις κορεατικές.

Η τιμή εκκίνησης του Mate X θα είναι ακόμη ακριβότερη (2.299 ευρώ ή περίπου 2.600 δολάρια) από ό,τι του Galaxy Fold (1.980 δολάρια). Ο εκπρόσωπος της Huawei Ρίτσαρντ Γιου παραδέχτηκε ότι η τιμή είναι πολύ υψηλή, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μειωθεί στο μέλλον. Η πώληση του κινεζικού μοντέλου θα αρχίσει στα μέσα του 2019, ενώ ήδη οι αναλυτές εμφανίστηκαν σκεπτικιστές κατά πόσο η υψηλή τιμή θα «φρενάρει» τους υποψήφιους καταναλωτές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter