Huawei: Τρεις μήνες παράταση στις συναλλαγές με Google και αμερικανικές εταιρείες

Huawei: Τρεις μήνες παράταση στις συναλλαγές με Google και αμερικανικές εταιρείες

Η Huawei θα είναι σε θέση να συνεχίσει να στέλνει ενημερώσεις λογισμικού στα τηλέφωνά της για τους επόμενους τρεις μήνες, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Google ότι θα σταματήσει να παρέχει στη Huawei πρόσβαση στις αναβαθμίσεις και εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος Android, λόγω της αναγκαστικής συμμόρφωσης της με τους εξαγωγικούς περιορισμούς που έθεσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η τρίμηνη παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρει, σύμφωνα με τους Financial Times και το Reuters, ότι επιτρέπει συμφωνίες «που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση και υποστήριξη των υφιστάμενων και τρεχουσών πλήρως λειτουργικών δικτύων και εξοπλισμού,συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων λογισμικού και επιδιόρθωσης κενών ασφάλειας», καθώς επίσης συμβόλαια «αναγκαία για την παροχή υπηρεσιών και υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων αναβαθμίσεων λογισμικού ή επιδιορθώσεων κενών ασφαλείας για τις υπάρχουσες συσκευές της Huawei».

Διαβάστε επίσηςΟ ιδρυτής της Huawei απαντά σε ΗΠΑ και Google

Η τρίμηνη αυτή παράταση, δηλαδή έως τις 19 Αυγούστου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, θα διευκολύνει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και άλλες, οι οποίες εξαρτώνται από τον εξοπλισμό της Huawei, να βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές για το μέλλον. Μετά τη λήξη του τριμήνου, θα επανεξεταστεί τυχόν νέα παράταση.

Η Google από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι σύντομα ότι δεν θα παρέχει πλέον υπηρεσίες Android για συσκευές Huawei, αν και δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί μια έκδοση ανοιχτού κώδικα. Η Google πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες θα διατηρούνται επίσης σε υπάρχουσες συσκευές Huawei.

Η Huawei είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών και Νο 2 στην αγορά κινητών τηλεφώνων μετά την κορεατική Samsung.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter