Hugo Boss: Ο κορονοϊός αλλάζει τα εργασιακά ήθη

Hugo Boss: Ο κορονοϊός αλλάζει τα εργασιακά ήθη

«Το μέλλον ανήκει σε προσαρμοσμένους στις ανάγκες κάθε εταιρείας συνδυασμούς δουλειάς», δηλώνουν από τον οίκο μόδας, όπου ανακοινώθηκε ότι το προσωπικό θα έχει φυσική παρουσία μόνο από Τρίτη μέχρι Πέμπτη ακόμη και μετά την πανδημία.

Ο οίκος Hugo Boss, στη Γερμανία, θα ζητήσει από μεγάλο μέρος του προσωπικού του να έχει παρουσία στο γραφείο από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη ακόμη και μετά την πανδημία του κορονοϊού, προσφέροντας την επιλογή της μακρόθεν εργασίας τις Δευτέρες και τις Παρασκευές, ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανικός οίκος μόδας.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν εσωτερικής έρευνας, που έδειξε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι του οίκου μόδας αισθάνονταν λιγότερο στρες όταν εργάζονταν από το σπίτι τους στη διάρκεια της πανδημίας και είχαν περισσότερο χρόνο για τις οικογένειές τους, ενώ και οι διευθυντές δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά που γινόταν εξ αποστάσεως.

«Το μέλλον ανήκει σε προσαρμοσμένους στις ανάγκες κάθε εταιρείας συνδυασμούς δουλειάς στο γραφείο και δουλειάς εκτός γραφείου», δήλωσε ο Γιόχεν Έκολντ, διευθυντής ανθρώπινων πόρων στον οίκο Hugo Boss. «Το υβριδικό μοντέλο εργασίας μας λαμβάνει υπόψη την αυξανόμενη επιθυμία των εργαζομένων για εναλλακτικές επιλογές προγραμματισμού και τόπου».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι τρεις ημέρες στο γραφείο επιτρέπουν τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό συναντήσεων και εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα αυξάνουν την ελκυστικότητα του ομίλου ως εργοδότη και προστατεύουν το περιβάλλον, μειώνοντας τις μετακινήσεις.

Το νέο πρόγραμμα θα είναι αρχικά διαθέσιμο από τον Οκτώβριο σε περίπου 3.200 εργαζομένους στη Γερμανία, οι δουλειές των οποίων δεν απαιτούν φυσική παρουσία στο γραφείο, όμως ο οίκος Hugo Boss αναμένει πως παρόμοια μοντέλα θα υιοθετηθούν στις θυγατρικές του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter