Ηχηρή απάντηση Καμμένου σε Ερντογάν: Ξέρουμε καλά ποιοι είναι οι «πειρατές» του Αιγαίου (Video)

Ηχηρή απάντηση Καμμένου σε Ερντογάν: Ξέρουμε καλά ποιοι είναι οι «πειρατές» του Αιγαίου (Video)

Ηχηρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν μετά τις χθεσινές προκλητικές του δηλώσεις ο οποίος αποκάλεσε την Ελλάδα και την Κύπρο «πειρατές της Μεσογείου».

«Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές όπως ξέρετε σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο στις αποφάσεις και οι πειρατές κρίνονται από τα Συμβούλια Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Όταν κατέχουν περιοχές στις οποίες εισβάλλουν παρανόμως. Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο, προστατεύει την εθνική της κυριαρχία, ζητά την συνύπαρξη όλων κάτω από κανόνες διεθνείς και αυτό θα πράξει και στο μέλλον. Δεν προκαλεί κανέναν αλλά και παράλληλα δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα τα οποία της δίνει το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς συνθήκες και θα πρέπει κάποιοι να μην ξεχνούν ότι τα σύνορα της Ελλάδος, θαλάσσια, εναέρια, χερσαία, είναι και σύνορα της ΕΕ. Όταν λοιπόν παραβιάζονται τα θαλάσσια, τα χερσαία ή τα εναέρια σύνορα της Ελλάδος τότε παραβιάζονται και αυτά της ΕΕ. Είμαστε μετά από τρία χρόνια σε θέση να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στην Συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο. Θα συστήσω προς όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ευημερία των λαών και αυτή θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε όλοι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο τον πλούτο που έχει κάθε χώρα. Τον υποθαλάσσιο και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η περιοχή μας γίνεται το ενεργειακό κέντρο της Μεσογείου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

_x000D_
_x000D_

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της τρίτης τουρκικής ναυπήγησης φρεγάτας Βurgazada, στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό, εξέφρασαν τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας όσον αφορά την ΑΟΖ.

«Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να είναι ισχυρό όπως τα άλλα σώματα (των ενόπλων δυνάμεων). Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες για την μετατροπή της Τουρκίας σε χώρα που δεν θα έχει την δυνατότητα να ανοίγεται στην θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά ΧΘΕς Ο Ταγίπ Ερτνογάν και πρόσθεσε πως «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ενέργειες που έχουν ως στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου παραγνωρίζοντας την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στην ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν».

«Η αποφασιστικότητα μας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μας αυξάνεται με το κάθε νέο σκάφος που εντάσσεται στον στόλο μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την θάλασσα στους πειρατές».

_x000D_
_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter