Ηχηρή παραίτηση με φόντο τη δολοφονία της Ντάφνι

Ηχηρή παραίτηση με φόντο τη δολοφονία της Ντάφνι

Το κουβάρι της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια έχει αρχίσει να ξετυλίγεται γοργά με τελευταία εξέλιξη την παραίτηση του προσωπάρχη του πρωθυπουργού.

Η αρχή για τη διαλεύκανση του εγκλήματος έγινε με τη σύλληψη την περασμένη εβδομάδα του Γιόργκεν Φένεκ, ενός εκ των πιο γνωστών επιχειρηματιών της Μάλτας, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα με το πολυτελές γιότ του. Λίγο πριν τον θάνατό της, η μαχητική δημοσιογράφος ερευνούσε εταιρεία στην οποία συνιδιοκτήτης είναι ο Φένεκ για την οποία είχε λάβει μια μαζική διαρροή ενοχοποιητικών στοιχείων.

Σήμερα, τα φώτα έπεσαν στον προϊστάμενο προσωπικού, Κιθ Σκέμπρι, ο οποίος μετά από έντονες πιέσεις παραιτήθηκε και σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνεργάζεται πλέον με την αστυνομία . Ο ίδιος δεν έχει προς το παρόν κάνει κάποια δήλωση.

Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Φένεκ και Σκέμπρι φαίνεται να είναι η εταιρεία του πρώτου, 17 Black, μέσω της οποίας, σύμφωνα με την έρευνα της υπηρεσίας διαφθοράς της Μάλτας, σχεδιαζόταν να μεταφερθεί το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρεία που ανήκε στο τότε υπουργό Ενέργειας, Κόνραντ Μίτζι και τον Σκέμπρι.

Πέραν από τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της στυγνής δολοφονίας μιας από τις πιο δυναμικές φωνές της ερευνητικής δημοσιογραφίας, σημασία έχει να εξεταστούν μία προς μία οι έρευνες που διεξήγαγε η Ντάφνι, στις οποίες φαίνεται ότι εμπλέκονται πρωτοκλασάτα ονόματα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας. «Για εμάς πλήρης απονομή δικαιοσύνης σημαίνει δικαιοσύνη για το φόνο της αλλά και δικαιοσύνη για τα ρεπορτάζ της», είχε δηλώσει η αδερφή της, Ντάφνι, Κορίνε Βέλα, σε συνέντευξή της στο Documento και τη Λαμπρινή Παπαδοπούλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter