Ηχηρό μήνυμα των Εβραίων της Αυστρίας για την άνοδο της ακροδεξιάς

Ηχηρό μήνυμα των Εβραίων της Αυστρίας για την άνοδο της ακροδεξιάς

Η βασική οργάνωση των Εβραίων της Αυστρίας (IKG) θα μποϊκοτάρει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κοινοβούλιο της χώρας κατά την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος καταγγέλλοντας την άνοδο του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (FPO), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το FPO, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με το συντηρητικό κόμμα OVP του Σεμπάστιαν Κουρτς, ιδρύθηκε από πρώην ναζί, αν και έχει δηλώσει ότι έχει αφήσει πίσω του το ναζιστικό του παρελθόν.

Ο καγκελάριος Κουρτς έχει δεσμευθεί ότι θα καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό, αφού το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να έχει άμεσες επαφές με αξιωματούχους του FPO, παρόλο που στελέχη του κόμματος έχουν αναλάβει τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Άμυνας.

«Δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτού του είδους τους ανθρώπους και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε με τέτοιου είδους ανθρώπους σε εκδηλώσεις μνήμης για τους ανθρώπους που πέθαναν στο Σόαχ (Ολοκαύτωμα)», τόνισε ο επικεφαλής του IKG Όσκαρ Ντόιτς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

«Θα πρέπει κανείς να αναλογιστεί τι είδους άνθρωποι συμμετέχουν στην κυβέρνηση και τι είδους άνθρωποι εκλέγονται στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε.

Το Κόμμα των Ελευθέρων ήρθε στην τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου με 26% των ψήφων.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σομπότκα δήλωσε ότι κατανοεί τη στάση του IKG, όμως παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του «που κάποιοι άνθρωποι δεν θα συμμετάσχουν» στις εκδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter