Ηχηρό «χαστούκι» των δικαστών στη «γαλάζια συνιστώσα» Λυμπερόπουλου – Σαλάτα

Ηχηρό «χαστούκι» των δικαστών στη «γαλάζια συνιστώσα» Λυμπερόπουλου – Σαλάτα

Ηχηρό «χαστούκι» αλλά και αυστηρό μήνυμα προς την «γαλάζια» συνιστώσα Λυμπερόπουλου – Σαλάτα απέστειλαν οι δικαστές και εισαγγελείς, μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε ήταν συντριπτικά και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας προς τον κομματικό βραχίονα της ΝΔ στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Το 92,3% τάχθηκαν υπέρ της διενέργειας εκλογών μέχρι τις 15 Ιουλίου κάτι που επιθυμεί η πλευρά του προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη, ενώ επιχειρεί να σαμποτάρει η πλευρά Λυμπερόπουλου – Σαλάτα.

Διαβάστε επίσης: Ένωση Δικαστών: Τα έγγραφα του ΕΟΔΥ που εκθέτουν την «γαλάζια συνιστώσα» Λυμπερόπουλου – Σαλάτα

Συγκεκριμένα κατά την σημερινή ψηφοφορία η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και «τα αποτελέσματα αποτυπώνουν την ξεκάθαρη βούληση του Δικαστικού Σώματος για απαρέγκλιτη εφαρμογή του Καταστατικού και άμεση διεξαγωγή αρχαιρεσιών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν περί τα 690 μέλη, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός καθώς συνήθως η συμμετοχή για παράδειγμα στις Γενικές Συνελεύσεις δεν ξεπερνά τα 400 άτομα. Το ερώτημα της ψηφοφορίας ήταν σαφές.

«Επιθυμείτε την άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών στην Ένωση, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020;». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επί συνόλου 676, ψήφισαν ΝΑΙ 624 (92,3%) και ΟΧΙ 52 (7,7%).

Διαβάστε επίσης: Οι διοικητικοί δικαστές αντίθετοι με τις πρακτικές της «γαλάζιας συνιστώσας» Λυμπερόπουλου – Σαλάτα

Στο ερώτημα «Είσαστε σύμφωνοι με την πρόταση των 9 μελών του ΔΣ, για διορισμό προσωρινής διοίκησης της Ένωσης από το Δικαστήριο;» επί συνόλου 644, ψήφισαν ΝΑΙ 53 (8,2%) και ΟΧΙ 591 (91,8%).

Δικαίωση της πλευράς Σεβαστίδη

Τα αποτελέσματα αποτελούν πλήρη δικαίωση της πλευράς Σεβαστίδη, ενώ εκθέτουν την «γαλάζια» συνιστώσα της Ένωσης των Σαλάτα – Λυμπερόπουλου.

«Η τελική κρίση των συναδέλφων αποτελεί πλήρη δικαίωση των θέσεων που εξ αρχής υποστηρίξαμε και του αγώνα που δώσαμε για την υπεράσπιση της εσωτερικής δημοκρατίας. Ταυτόχρονα αποτελεί κόλαφο για τους πραξικοπηματίες που καταστρώνουν σχέδια για μια Ένωση χειραγωγημένη και υποταγμένη στην Κυβέρνηση. Το θράσος τους και η αναίδειά τους έφτασαν σε τέτοιο ύψος που όχι μόνο παραβιάζουν το Καταστατικό αλλά με προχθεσινή τους δήλωση χαρακτηρίζουν την ψηφοφορία ως «θεσμική εκτροπή»!!! Αδιαφορώντας εντελώς για την βούληση των συναδέλφων τους θέλουν να καταστήσουν τεχνητά τα Δικαστήρια υποκατάστατα των διοικήσεων συλλογικών οργάνων. Πλήρης κατάργηση της λογικής.

Η εξαιρετική και ακραία περίπτωση της επίλυσης μιας διαφοράς από τα Δικαστήρια μετατρέπεται σε φυσιολογική διαδικασία και η δημοκρατική αρχή του εκλέγειν γίνεται θεσμική εκτροπή. Τέτοιος κυνισμός, τέτοια έλλειψη στοιχειώδους δημοκρατικής παιδείας είναι πρωτοφανής όχι μόνο για Δικαστικούς Λειτουργούς αλλά για κάθε πολίτη που δικαιολογημένα πλέον θα δυσπιστεί για ορισμένους από τους κριτές του.

Οι πραξικοπηματίες – μέλη του ΔΣ της Ένωσής μας γνώριζαν από την αρχή την οργή και την αποδοκιμασία των συναδέλφων για τις προκλητικές μεθοδεύσεις τους. Για το λόγο αυτό δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Για να δικαιολογηθούν για τη στάση τους επιστράτευσαν κάθε είδους ψέμα και συκοφαντία.

Αναρωτήθηκαν με δεκάδες δημόσιες αναρτήσεις τους για το οικονομικό κόστος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και πως επιβαρύναμε το ταμείο της Ένωσης χωρίς απόφαση του ΔΣ, πριν κάνουν τον κόπο να ενημερωθούν ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία έγινε εντελώς δωρεάν! Αμφισβήτησαν εκ των προτέρων την εγκυρότητα της ψηφοφορίας αν και γνωστοποιήσαμε με την αρχική μας ανακοίνωση ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΖΕΥΣ ανήκει στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας, υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σύμφωνα με μια σειρά Υπουργικών Αποφάσεων δημοσιευμένων στα ΦΕΚ «βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών τα οποία διασφαλίζουν το αδιάβλητο και το απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας». Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των συναδέλφων που χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για την ψηφοφορία, θα διαγραφούν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ΖΕΥΣ.

Χθες σε ένα παραλήρημα πανικού διαμαρτυρήθηκαν ότι τάχα τους «λογοκρίνουμε» όταν μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει ότι αναρτώνται σχεδόν κάθε ημέρα ανακοινώσεις τους στην ηλεκτρονική μας σελίδα και αποστέλλονται και στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των μελών μας. Διαισθάνονται ήδη τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για εκλογή νέου ΔΣ. Γι’ αυτό και αποφεύγουν με κάθε τρόπο την διεξαγωγή τους και ζητούν προσωρινή διοίκηση για ένα εξάμηνο! Όποια μεθόδευση κι’ αν χρησιμοποιήσουν, όσο μακριά κι’ αν σχεδιάζουν τις εκλογές, δεν θα αποφύγουν την συντριβή τους. Την γενική ανυποληψία την έχουν ήδη κερδίσει. Θυμίζουμε από τον Καβάφη «Κι’ αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις».

Ως Προεδρείο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και έδωσαν την καλύτερη απάντηση σε όσους σφετερίστηκαν την εξουσία που τους δόθηκε. Είμαστε περήφανοι γιατί το Δικαστικό Σώμα έδειξε άμεσα τα αντανακλαστικά του, την προσήλωσή του στις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Απέδειξε ότι στην Ένωσή μας δεν έχει θέση ο σκοταδισμός, ο καιροσκοπισμός και η αυθαιρεσία. Έγιναν αντιληπτές και στους πιο δύσπιστους οι σκοπιμότητες, οι υπόγειες διαδρομές, οι εξυπηρετήσεις των τελευταίων μηνών και η αιτία του σχεδίου ανατροπής της νόμιμης διοίκησης.

Στους αγώνες που θα χρειαστεί μελλοντικά να δώσουμε, γνωρίζουμε ότι είστε στο πλευρό μας. Καλή συνέχεια σε όλους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter