Ηχηρή απάντηση καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου σε Μητσοτάκη-ΕΛΚ για τις απόπειρες παρεμπόδισης της LIBE

Ηχηρή απάντηση καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου σε Μητσοτάκη-ΕΛΚ για τις απόπειρες παρεμπόδισης της LIBE

Ξεκάθαρη θέση πήρε ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στην ΕΕ, Αλμπέρτο Αλεμάνο, κατά των προσπαθειών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για παρέμβαση στην επίσκεψη της υποεπιτροπής που θα εξετάσει τις καταγγελίες για τον τρόπο εφαρμογής του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

«Η επίσκεψη της επιτροπής LIBE στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της δημοκρατικής λειτουργίας της ΕΕ. Σφάλλουν Μητσοτάκης και ΕΛΚ κατατάσσοντάς την επίσκεψη ως “παρέμβαση», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Αλεμάνο.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ελληνική κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να επιτύχει τη ματαίωση του ταξιδιού της Επιτροπής των ευρωβουλευτών στην Ελλάδα, με «πρόσχημα» την τραγωδία στα Τέμπη, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να κάνει λόγο ακόμη και για “παρεμβάσεις” στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΕΛΚ, με τον επικεφαλής του κόμματος που πρόσκεινται ΝΔ και Μητσοτάκης, Μάνφρεντ Βέμπερ να δηλώνει ότι θα ήταν προτιμότερη η μετάθεση της επίσκεψης σε άλλη ημερομηνία. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποφάσισε να αποσύρει το ορισμένο μέλος της από την αποστολή της υποεπιτροπής.

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι:  Σόφι Ιν’τ Βελντ (Renew Europe) καισυμμετέχουν οι Κώστας Αρβανίτης (Αριστερά), Καταρίνα Μπάρλεϊ (Σοσιαλιστές), Γκουεντόλιν Ντέλμπος – Κόρφιλντ (Πράσινοι), Πατρίσια Σανιόν (ID).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter