Αποστομωτική απάντηση Τσίπρα σε Θεοδωράκη για σκάνδαλα Μητσοτάκη: «Πολλά δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε, αλλά τα διανοηθήκαμε»

Αποστομωτική απάντηση Τσίπρα σε Θεοδωράκη για σκάνδαλα Μητσοτάκη: «Πολλά δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε, αλλά τα διανοηθήκαμε»

Ηχηρή απάντηση επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξή του στον Alpha, στην ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη «λέτε πως οι ανώτατοι δικαστές συνηγόρησαν με τον Γεραπετρίτη να αποκλείσουν τον Μπογδάνο ή τον “Χ” Μπογδάνο;» στον απόηχο της ηχηρής αποκάλυψης του Documento για μυστική συνάντηση του «εξ απορρήτων» του Κυρ. Μητσοτάκη, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον παραιτηθέντα ανώτατο δικαστικό, Χρήστο Τζανερίκο, πριν την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας και τον αποκλεισμό από τις επικείμενες εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου λίγες μέρες πριν την παραίτηση: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ή φιλική συνάντηση;

Αμέσως μετά τη διατύπωση του Στ. Θεοδωράκη ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει το ερώτημα: «Εσείς θεωρείτε πως έγιναν τυχαία;» με τον δημοσιογράφο να απαντά: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι Αρεοπαγίτες συναίνεσαν σε ένα κομματικό παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας».

Και τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιφύλασσε μία αποστομωτική απάντηση για «πολλά που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε αλλά τα διανοηθήκαμε» επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συνέχισε αναφερόμενος στο πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών που, μετά τις αποκαλύψεις του Documento, προκάλεσε «σεισμό» τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Χαρακτηριστικά, τόνισε: «Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε πως ο Μητσοτάκης παρακολουθεί τους υπουργούς του. Το διανοηθήκαμε τελικά. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε πως παρακολουθεί τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Το διανοηθήκαμε. Τελικά. Πολλά δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε… Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πάει να επιβάλει μπλόκο σε έναν έντιμο πρώην δικαστή, στον κύριο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, να προσπαθήσει να βάλει μπλόκο να μη βρει τα στοιχεία. Και τα βρήκε τα στοιχεία. Δεν μπορούσαμε να το διανοηθούμε πως θα γίνει αυτό στη χώρα μας. Όπως επίσης, δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα επικαλεστούν το εθνικό απόρρητο για να συγκαλύψουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης: το σκάνδαλο των υποκλοπών. Πολλά δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε. Και πολλά τα φάγαμε αμάσητα επειδή δεν μπορούσαμε να τα διανοηθούμε».

Δείτε επίσης: Συνέντευξη Τσίπρα στον Θεοδωράκη: «Μόνη λύση η προοδευτική διακυβέρνηση – Στόχος μας να λογοδοτήσει το παρακράτος»

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή το Documento δημοσίευσε τη «Μαύρη Βίβλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα 100 σκάνδαλα ενός πρωθυπουργού που ζούσε στις σκιές.

Δείτε επίσης: 4 χρόνια 100 σκάνδαλα – Η Μαύρη Βίβλος ενός πρωθυπουργού που ζούσε στις σκιές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter