Ηχηρό μήνυμα από το Μαξίμου σε Σαμαρά και Βορίδη

Ηχηρό μήνυμα από το Μαξίμου σε Σαμαρά και Βορίδη

Οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας δημιουργούν νέες εύθραυστες ισορροπίες, με αποτέλεσμα στο Μαξίμου να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να εκφραστεί μία οργανωμένη διαφωνία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα στο πολιτικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτή τη συνθήκη, τις τελευταίες μέρες πέρα από τα «φροντιστήρια» στα γαλάζια στελέχη, το Μαξίμου δίνει δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, ηχηρά μηνύματα στους «πρωταγωνιστές» των διαφοροποιήσεων.

Αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά

Μία βασική στόχευση του Μαξίμου είναι η πλήρης αποδόμηση του αφηγήματος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαφοροποιήθηκε για άλλη μία φορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικρίνοντας με σφοδρότητα της πολιτική στάση της αποχής. Μάλιστα, χθες το περιβάλλον του Σαμαρά προέτρεψε τον Παύλο Μαρινάκη να είναι «πιο προσεκτικός κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς».

Σε σημερινή του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά, αναδεικνύοντας για άλλη μία φορά την «υποκρισία» του πρώην πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικά, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «εγώ δεν απαντάω στον πρώην πρωθυπουργό. Εγώ απαντάω με την αλήθεια. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέμε και πόσο αντιστοιχούν με την πραγματικότητα. Οι πολίτες μας κρίνουν».

Μάλιστα, «διόρθωσε» των πρώην πρωθυπουργό για το ποιος είναι ο αντίπαλος της κυβέρνησης καθώς ο Σαμαράς είχε επισημάνει προς το Μαξίμου ότι αντίπαλος δεν είναι ο ίδιος αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «προφανώς συμφωνούμε ότι πρέπει να πάμε όλοι μπροστά και αντίπαλοι μας είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα κολοσσιαία προβλήματα των πολιτών. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους».

«Αιχμές» για τον Βορίδη

Πέρα από τα μηνύματα προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε σαφείς αιχμές και για τη στάση του Μάκη Βορίδη, σημειώνοντας ότι «σε όποιο υπουργικό συμβούλιο εισαχθεί προς συζήτηση από τον πρωθυπουργό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα γίνει προφανώς συζήτηση και με τους υπουργούς. Οι υπουργοί συμμετέχουν στα υπουργικά συμβούλια και τα νομοσχέδια εγκρίνονται, άρα είναι μία συλλογική απόφαση. Αυτό είναι δεδομένο και δεν νομίζω ότι επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετέχεις σε κυβέρνηση και να καταψηφίζεις νομοσχέδια της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι για το ενδεχόμενο της παραίτησής του από το υπουργικό συμβούλιο ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι «ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα».

Διόλου τυχαία δεν είναι τα μηνύματα του Μαξίμου, καθώς αποδομεί τις πρακτικές των Βορίδη και Σαμαρά, που μπορούν να συσπειρώσουν γύρω του τη σκληρή δεξιά πτέρυγα του κόμματος. Σε αυτό πλαίσιο εντάσσεται και το αφήγημα περί «αξιοπρεπούς στάσης» για την αποχή, που αναπαράγει το Μαξίμου. Συγκεκριμένα, με την αποχή πέρα από το γεγονός ότι μειώνεται ο αριθμός των βουλευτών που πρέπει να ψηφίσουν για να περάσει ένα νομοσχέδιο, ο Μητσοτάκης γλιτώνει και την οργανωμένη και μετρήσιμη αντίδραση εναντίον των πρωτοβουλιών του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter