Ιανός: Πάνω από 19 εκατ. βροχής στην Καρδίτσα – Ποιες περιοχές «βούλιαξαν», πού κινείται η κακοκαιρία (Video/Πίνακες/Χάρτης)

Ιανός: Πάνω από 19 εκατ. βροχής στην Καρδίτσα – Ποιες περιοχές «βούλιαξαν», πού κινείται η κακοκαιρία (Video/Πίνακες/Χάρτης)

Στους πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ήψη βροχόπτωσης μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 19/09 και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09 αντίστοιχα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αιθηνών/meteo.gr.

Επισημαίνεται ότι λόγω διακοπών ρεύματος αρκετοί σταθμοί όπως αυτοί στη Λαμία, στο Μουζάκι και στην Καρδίτσα είναι εκτός σύνδεσης με αποτέλεσμα οι βροχές που παρουσιάζονται να είναι μικρότερες των πραγματικών.

Μάλιστα σύμφωνα με κατοίκους της πόλης, αυτή τη στιγμή μέσα στην Καρδίτσα υπάρχουν 50-60 εκατοστά νερού και η πόλη θυμίζει… Βενετία. 

Προς ποια κατεύθυνση κινείται ο Ιανός το Σάββατο

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ μετά από σχεδόν 24 ώρες παραμονής στις δυτικές ακτές της χώρας, άρχισε να κινείται νότια και το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 το κέντρο του εντοπίζεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου (Χάρτης). Τη νύχτα που πέρασε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες οδήγησαν στην υπερχείλιση χειμάρρων, καταστροφή υποδομών, κτιρίων και γεφυρών και δυστυχώς στον θάνατο μιας γυναίκας στο Βασιλί Φαρσάλων. Τις πρωινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου 19/09 αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Πελοπόννησο με κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις και πιθανόν καταιγίδες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter