Ιαπωνία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων – Μάχη με τον χρόνο και την φύση

Ιαπωνία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων – Μάχη με τον χρόνο και την φύση

Στους 323 ανέρχονται σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Αρχών της Ιαπωνίας, οι αγνοούμενοι από τον τρομακτικό σεισμό -και το τσουνάμι που ακολούθησε- μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της Πρωτοχρονιάς, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στα 168 άτομα.

Οι ανακοινώσεις αυτές από τις Αρχές της περιφέρειας Ισικάουα, στην ουσία τριπλασιάζουν τον αριθμό των αγνοούμενων, δηλαδή όσων έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια κτηρίων που κατέρρευσαν, ενώ καταδεικνύει μια ιδιαίτερα ανησυχητική τάση αύξησης του απολογισμού των νεκρών καθώς αυξήθηκαν κατά 40 άτομα μέσα σε μια μόλις μέρα. Η πλειονότητα των αγνοουμένων βρίσκεται στην πόλη Ουατζίμα στη χερσόνησο Νότο, στις ακτές της Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Παρότι μια εβδομάδα έχει περάσει από τον σεισμό και το τσουνάμι που κατέστρεψε την περιοχή Νότο του νομού και η πλήρης έκταση των ζημιών είναι ακόμη άγνωστη. Οι εργασίες για την αποκατάσταση των καταστροφών προχωρούν σταδιακά, όμως τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια δύσκολη μάχη για να φτάσουν στις περιοχές που έχουν ανάγκη. Οι υπηρεσίες διάσωσης κάνουν ότι μπορούν για να φτάσουν σε πάνω από 2.000 ανθρώπους που βρίσκονται απομονωμένοι λόγω των κατεστραμμένων από το χτύπημα του Εγκέλαδου δρόμων και να τους προσφέρουν βασικές προμήθειες και εξοπλισμό.

Μετασεισμοί ταρακουνούν την περιοχή όλες αυτές τις ημέρες δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης σε κτίρια που κατέρρευσαν, ενώ την περιοχή πλήττει σφοδρή κακοκαιρία, καθώς η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ σημειώνεται και χιονόπτωση που κατά τόπους φτάνει τα 10 εκατοστά σε ύψος. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους για κατολισθήσεις και ο παγετός αναμένεται να δυσκολέψει τις μετακινήσεις στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter