Ιαπωνία: Η Οζάκα ζητά να μην περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την πόλη λόγω αύξηση των κρουσμάτων

Ιαπωνία: Η Οζάκα ζητά να μην περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την πόλη λόγω αύξηση των κρουσμάτων

Οι τοπικές διοικητικές αρχές της Οζάκα ζήτησαν και επίσημα να ακυρωθεί το πέρασμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για τους Αγώνες του Τόκιο μέσα από την πόλη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η Λαμπαδηδρομία, που αναμένεται να φτάσει στην Οζάκα στα μέσα Απριλίου, θεωρείται ως η πρώτη μεγάλη δοκιμασία των ικανοτήτων των Ιαπώνων να διοργανώσουν μια μεγάλη εκδήλωση υπό αυστηρούς περιορισμούς για τον κορονοϊό. Στη μεταφορά της Φλόγας, που άναψε πέρυσι στην Αρχαία Ολυμπία, και στους 47 νομούς της Ιαπωνίας, θα μετάσχουν συνολικά 10.000 δρομείς.

Η Οζάκα αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα μία αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού και για τον λόγο αυτόν, ο κυβερνήτης του νομού ζήτησε την ακύρωση του σκέλους της Λαμπαδηδρομίας που έχει προγραμματιστεί να περάσει μέσα από την πόλη. Η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» είχε ζητήσει από τις τοπικές αρχές να λάβουν σύντομα μια απόφαση, ώστε να υπάρξει έγκαιρα η τροποποίηση του προγράμματος της Λαμπαδηδρομίας.

Οι διοργανωτές απαιτούν από τους θεατές, που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου των πόλεων από όπου διέρχεται η Φλόγα, να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και να μην φωνάζουν δυνατά, για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αναφορές για κρούσματα, τα οποία να προήλθαν μέσω της Λαμπαδηρομίας, που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter