Ιαπωνία-Κορονοϊός: Η Οσάκα ξεπέρασε σε κρούσματα το Τόκιο

Ιαπωνία-Κορονοϊός: Η Οσάκα ξεπέρασε σε κρούσματα το Τόκιο
Το βουνό Φούτζι εμφανίζεται πίσω από ουρανοξύστες της εμπορικής περιοχής Shinjuku του Τόκιο - Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 – Associated Press

Μια έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Οσάκα έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι η περιοχή αυτή της ανατολικής Ιαπωνίας, στην οποία μόλις πριν από έναν μήνα ήρθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί, εισέρχεται στη φάση ενός νέου κύματος λοιμώξεων από την COVID-19 που θα μπορούσε να αποδειχθεί το χειρότερο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της.

Στον νομό της Οσάκα καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο 599 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν καταγραφεί 432 νέα κρούσματα. Ο χθεσινός αριθμός των νέων κρουσμάτων πλησιάζει το ρεκόρ των 654 που είχαν καταγραφεί στις 8 Ιανουαρίου.

“Περιμένω ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Οσάκα θα υπερβεί σύντομα τον αριθμό ρεκόρ που είχε καταγραφεί προηγουμένως”, σημείωσε ο κυβερνήτης Χιφορούμι Γιοσιμούρα σε χθεσινό του τηλεοπτικό διάγγελμα.

“Τα παραλλαγμένα στελέχη δείχνουν να έχουν επιδράσει σε αυτό, αλλά είναι δύσκολο να ειπωθεί επιστημονικά και αντικειμενικά σε ποια έκταση”, πρόσθεσε.

Στην Οσάκα και 10 ακόμη περιοχές της Ιαπωνίας είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Ιανουάριο εν μέσω του τρίτου και πιο θανατηφόρου κύματος της COVID-19 ως σήμερα στη χώρα. Σε όλες με εξαίρεση τις τέσσερις που απαρτίζουν την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο είχε αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις αρχές του Φεβρουαρίου καθώς τα κρούσματα και η πίεση στα νοσοκομεία υποχώρησαν.

Η άρση νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι ο πιο πιθανός “λόγος για την πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων στην Οσάκα”, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κιότο Γιούκι Φουρούσε, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχει εξετάσει σε βάθος τα στοιχεία.

Τα κρούσματα αυξάνονται και στο Τόκιο, όπου 414 νέες περιπτώσεις καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο, αριθμός ο οποίος εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερος από τα περισσότερα από 2.000 νέα κρούσματα που καταγράφονταν εκεί ημερησίως κατά την κορύφωση της πανδημίας.

Υγειονομικοί ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες για την εξάπλωση παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, τα οποία μπορεί να είναι πιο μεταδοτικά και ανθεκτικά στα εμβόλια. Έκθεση του υπουργείου Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έδειχνε ότι 649 κρούσματα παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού είχαν διαγνωστεί σε όλη τη χώρα και στα αεροδρόμια, με τις μεγαλύτερες συρροές να εντοπίζονται στην Οσάκα και τον κοντινό νομό Χιόγκο.

Η πόλη Κόμπε στον Χιόγκο πραγματοποίησε τη δική της έρευνα, η οποία έδειξε ότι το 15% όλων των νέων κρουσμάτων έφεραν το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Βρετανία, με το ποσοστό αυτό να είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που αναμενόταν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter