Ιαπωνία: Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου γιόρτασε τα 119α γενέθλιά του

Ιαπωνία: Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου γιόρτασε τα 119α γενέθλιά του

Η συμπαθής Κάνε Τανάκα γιόρτασε τα 119 χρόνια της ζωής της σε γηροκομείο της Φουκουόκα την Κυριακή. Το βιβλίο Guinness αναγνώρισε την Τανάκα ως το γηραιότερο άνθρωπο στην Γη το Μάρτιο του 2019, όταν ήταν μόλις 116 ετών. Έπειτα έσπασε το ρεκόρ μακροζωΐας της Ιαπωνίας το Σεπτέμβριο του 2020, όταν έγινε 117 ετών και 261 ημερών.

Η Τανάκα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1903, της χρονιάς που ο αδερφοί Ράιτ έκαναν την πρώτη μηχανοκίνητη πτήση τους και διεξήχθη ο πρώτος ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας. Η Τανάκα έχει ζήσει πέντε διαφορετικές αυτοκρατορικές θητείες. Γεννήθηκε την ίδια χρονιά με τον Ζορζ Σιμενόν, τον Τέοντορ Αντόρνο και το Νίκο Ζαχαριάδη. Σκοπεύει να επεκτείνει το ρεκόρ μακροζωΐας στα 120 έτη την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενικών της προσώπων στο πρακτορείο Kyodo.

Η Τανάκα είναι μόνο μία από την μεγεθυνόμενη «τάξη» των υπεραιωνόβιων πολιτών της Ιαπωνίας. Μια εκτίμηση του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας πριν από την Ημέρα Σεβασμού των Ηλικιωμένων τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέφερε ότι οι πολίτες της χώρας από 100 ετών και άνω είναι 86.510, 6.060 περισσότεροι από ό,τι την προηγούμενη χρονιά. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι γυναίκες, με τους άντρες μόλις να ξεπερνούν τους 10.000. Την πρώτη φορά που καταγράφηκαν οι αιωνόβιοι πολίτες της χώρας το 1963, εκείνοι που ξεπερνούσαν τα 100 ήταν μόλις 153 άνθρωποι. Το προσδόκιμο ζωής στην Ιαπωνία, μια από τις πιο γρήγορα γηρασκόμενη κοινωνία, είναι σε επίπεδα ρεκόρ, 87,74 έτη για τις γυναίκες και 81,64 έτη για τους άντρες, ενώ η υπογεννητικότητα έχει εξαφανίσει τους νέους ανθρώπους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter