Ιαπωνία: Σε δίκη για δωροδοκία ο πρώην επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής

Ιαπωνία: Σε δίκη για δωροδοκία ο πρώην επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής

Ο Χαρουγιούκι Τακαχάσι, 79 ετών, πρώην διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για δωροδοκία σε υπόθεση διαφθοράς που αφορούσε τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα εμφανιστεί στην πρώτη του δίκη ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Τόκιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο KYODO. Ο Τακαχάσι κατηγορήθηκε για δωροδοκία συνολικού ύψους περίπου 198 εκατομμυρίων γιεν, ήτοι 1,27 εκατ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος Τακαχάσι είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της Dentsu, της μεγαλύτερης διαφημιστικής εταιρείας στην Ιαπωνία. Σύμφωνα ιαπωνικά Μέσα που επικαλούνται πηγές σχετικές με την υπόθεση, αρνείται την κατηγορία της δωροδοκίας, λέγοντας ότι έλαβε δίκαιη αμοιβή μόνο ως ιδιώτης και συνταξιούχος υπάλληλος της Dentsu.

Η δωροδοκία είναι ένα έγκλημα που τελείται σε περιπτώσεις στις οποίες ένας δημόσιος υπάλληλος δέχεται αμοιβή ως αντάλλαγμα σε μια ευκολία που σχετίζεται με τα καθήκοντά του. Οι διευθυντές της οργανωτικής επιτροπής ορίστηκαν από το ιαπωνικό κράτος ως «οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter