Ιαπωνία: Τι συμβαίνει με τα φιαλίδια εμβολίων της Moderna – Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια

Ιαπωνία: Τι συμβαίνει με τα φιαλίδια εμβολίων της Moderna – Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια

Οι αρχές του νομού Καναγκάουα στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν ότι βρήκαν άλλο ένα φιαλίδιο του εμβολίου κατά της COVID-19 της Moderna Inc για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι περιέχει ξένα σωματίδια και ανέστειλαν την χρήση της υπόλοιπης παρτίδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, Τρίτη, οι αρχές του νομού διευκρινίζουν ότι ένας φαρμακοποιός βρήκε μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο την ώρα που το ήλεγχε για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του εμβολίου.

Οι ιαπωνικές αρχές ανέστειλαν την περασμένη εβδομάδα την χρήση 1,63 εκατομμυρίου δόσεων εμβολίων της Moderna, αφότου ενημερώθηκαν για μόλυνση σε μέρος του αποθέματος. Η Moderna και η ισπανική εταιρεία Rovi, η οποία εμφιαλώνει τα εμβόλια της Moderna, έχουν ανακοινώσει ότι η αιτία θα μπορούσε να είναι ένα κατασκευαστικό θέμα και η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ξεκίνησε έρευνα.

Η Moderna έχει ανακοινώσει ότι δεν έχουν εντοπιστεί ζητήματα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας λόγω του θέματος αυτού.

Οι αρχές του νομού Καναγκάουα διευκρίνισαν ότι η ιαπωνική εταιρεία διανομής του εμβολίου, η Takeda Pharmaceutical Co Ltd, συνέλεξε το φιαλίδιο που υπάρχει υποψία ότι περιέχει προσμείξεις και ότι περίπου 3.790 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει δόσεις από την ίδια παρτίδα εμβολίων.

Αυτή την εβδομάδα οι αρχές διέκοψαν προσωρινά τη χρήση κι άλλων δόσεων εμβολίου της Moderna σε άλλες δύο περιοχές της Ιαπωνίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις ξένα σωματίδια βρέθηκαν σε αχρησιμοποίητα φιαλίδια, ενώ σε άλλα εντοπίστηκαν προσμείξεις που φαίνεται ότι προκλήθηκαν όταν δεν τοποθετήθηκαν σωστά οι βελόνες των συριγγών στα φιαλίδια σπάζοντας κομμάτια από το ελαστικό πώμα τους.

Η Takeda δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχολιασμό του περιστατικού στην Καναγκάουα. Η εταιρεία ανήρτησε σημείωμα στον ιστότοπό της σήμερα, στο οποίο αναφέρει ότι σε σπάνιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευής υλικό από το ελαστικό πώμα μπορεί να αναμειχθεί στο διάλυμα του εμβολίου.

Στο σημείωμα αυτό δίδεται σύσταση στο ιατρικό προσωπικό να κάνει οπτική επιθεώρηση των φιαλιδίων για αποχρωματισμούς ή ξένα σωματίδια πριν από τη χρήση.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter