Ιαπωνία: Ξεκινούν στα τέλη Αυγούστου οι ρίψεις ραδιενεργού νερού από τη Φουκουσίμα στον ωκεανό

Ιαπωνία: Ξεκινούν στα τέλη Αυγούστου οι ρίψεις ραδιενεργού νερού από τη Φουκουσίμα στον ωκεανό

Στα τέλη του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απόθεσης πυρηνικών αποβλήτων από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Asahi Simbun, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Οι ιαπωνικές αρχές σκοπεύουν να αρχίσουν ρίψεις επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από το κατεστραμμένο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο, μετά τη συνάντηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα με τον Τζο Μπάιντεν και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σοκ-γελ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα.

Στην εν λόγω προγραμματισμένη συνάντηση, η ιαπωνική πλευρά θα επιχειρήσει να δώσει διαβεβαιώσεις στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για την ασφάλεια του εγχειρήματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Asahi Simbun.

Ο εποπτικός φορέας του τομέα της πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας ενέκρινε την έναρξη των ρίψεων από την Tokyo Electric Power (TEPCO) στον ωκεανό. Οι ιαπωνικές αρχές και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) διαβεβαιώνουν πως είναι ασφαλές, όμως οι γειτονικές χώρες φοβούνται πως θα μολυνθούν τα αλιεύματα και άλλα τρόφιμα.

Η περίοδος της αλιείας από τράτες βυθού ανοικτά της Φουκουσίμα, βορειοανατολικά από το Τόκιο, ξεκινά συνήθως τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση Κισίντα θέλει τα νερά από τη Φουκουσίμα να έχουν ριχτεί στη θάλασσα προτού αρχίσει, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter