Παγκόσμιο σοκ: Νεκρός ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε – Η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά του (Photos – Video)

Παγκόσμιο σοκ: Νεκρός ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε – Η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά του (Photos – Video)

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, έπειτα από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην πόλη Νάρα προκαλώντας παγκόσμιο σοκ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας διεκομίσθη στο Ιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης Νάρα βαρύτατα τραυματισμένος και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το νοσοκομείο οι γιατροί ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν ζωτικές ενδείξεις όταν ο Σίνζο Άμπε έφτασε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, οι γιατροί προχώρησαν σε ανάνηψη. Ο πρώην πρωθυπουργός έφερε δύο τραύματα στον αυχένα και υποδόρια αιμορραγία.  Τα τραύματα απείχαν μεταξύ τους περίπου πέντε εκατοστά ωστόσο, μία από τις σφαίρες διαπέρασε την καρδιά. Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε μεταγγίσεις αίματος αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την αιμορραγία. Ο Άμπε υπέκυψε στα τραύματά τους στις 5.03 μ.μ.

Νωρίτερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα είχε δηλώσει ότι ο προκάτοχός του βρισκόταν σε «πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση» μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του. Χαρακτήρισε την απόπειρα κατά της ζωής του πρώην επικεφαλής κυβέρνησης και νυν βουλευτή του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ), «βάρβαρη ενέργεια» που διαπράχθηκε «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας», τονίζοντας πως οι εκλογές είναι «το θεμέλιο της δημοκρατίας» και η αμαύρωσή τους «απόλυτα ασυγχώρητη».

 

 

Πώς συνέβη η δολοφονική επίθεση

Η επίθεση κατά του Άμπε σημειώθηκε γύρω στις 11:30 (σ.σ. τοπική ώρα· 05:30 ώρα Ελλάδας) στη Νάρα. Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) μίλαγε στην προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του ακούστηκαν δύο ή τρεις αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί.  Σύμφωνα με νεαρή που βρισκόταν επιτόπου, ο δράστης άνοιξε πυρ ενώ βρισκόταν «στα νώτα» του Σίνζο Άμπε.

Δείτε επίσης: Σοκ στην Ιαπωνία: Πυροβόλησαν πισώπλατα τον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε – Οι πρώτες πληροφορίες και εικόνες (Photos – Video)

Συνεργάτες του μαζεύτηκαν πάνω από τον πρώην πρωθυπουργό που κατέρρευσε, με τουλάχιστον έναν να του κάνει μαλάξεις. Αμέσως ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Ο 42χρονος δράστης τέθηκε αμέσως υπό κράτηση.

 

Βίντεο – ντοκουμέντο

Τα βίντεο από τη στιγμή κατά την οποία ο Σίνζο Άμπε δέχτηκε τους πισώπλατους πυροβολισμούς προκαλούν σοκ. 

Δείτε επίσης: Σοκ στην Ιαπωνία: Πυροβόλησαν πισώπλατα τον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε – Οι πρώτες πληροφορίες και εικόνες (Photos – Video)

Ο 42χρονος δράστης τον πλησίασε από πίσω και τον πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter