Ιαπωνία: 7 αγνοούμενοι και δύο τραυματίες από τη σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με εμπορικό (video & pics)

Ιαπωνία: 7 αγνοούμενοι και δύο τραυματίες από τη σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με εμπορικό (video & pics)

Το Λιμενικό Σώμα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι επτά μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Fitzgerald αγνοούνται μετά τη σύγκρουση του κατά τη διάρκεια της νύχτας με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το ACX Crystal, υπό σημαία Φιλιππίνων, στα ανοικτά της Γιοκοσούκα, στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιαπωνικού Λιμενικού, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο έχει βάλει νερό αλλά δεν κινδυνεύει να βυθιστεί, ενώ το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι σε θέση να συνεχίσει να πλέει χωρίς βοήθεια.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι αγνοούνται επτά ναύτες μετά τη σύγκρουση, η οποία σημειώθηκε περί τις 02:30 τοπική ώρα (20:30 χθες Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό γνωστοποίησε νωρίτερα ότι o πλοίαρχος του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Fitzgerald και ένας ναύτης είχαν ανάγκη επείγουσα ιατρική περίθαλψη μετά τη σύγκρουση.

«Ως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο τραυματίες που χρειάστηκαν επείγουσα διακομιδή. Ο ένας ήταν ο πλοίαρχος Μπράις Μπένσον, ο διοικητής του Φιτζέραλντ, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Ναυτικού στη Γιοκοσούκα και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Μια δεύτερη ιατρική διακομιδή βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατάσταση άλλων τραυματιών βρίσκεται υπό εκτίμηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter