Ιαπωνία: Ακαδημία νίντζα ανοίγει τις πύλες της

Ιαπωνία: Ακαδημία νίντζα ανοίγει τις πύλες της

Ακαδημία εκπαίδευσης Νίντζα δημιουργείται στην Ιαπωνία με σκοπό να αυξηθεί ο τουρισμός της χώρας. 

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης τουριστών αλλά συγχρόνως είναι και ένα άνοιγμα στην ιαπωνική κοινωνία, καθώς μέχρι τώρα για να γίνει κάποιος νίντζα έπρεπε να έχει γεννηθεί σε οικογένεια με νίντζα. 

Το νέο εγχείρημα αναμένεται μέσα στο 2018 ώστε να εισαχθεί η εκμάθηση της τέχνης των Νίντζα. Στο Τόκιο θα ανοίξει και ένα σχετικό Μουσείο. 

Βλέφαρο στην ιστορία

Οι νίντζα ήταν στην πραγματικότητα κατάσκοποι και δολοφόνοι. Από την αρχή της δημιουργίας τους τους ακολουθεί ένας μύθος, καθώς αν και έχει ιστορικά τεκμηριωθεί η ύπαρξή τους δεν συμβαίνει το ίδιο με τον χρόνο εμφάνισής τους που παραμένει άγνωστος.

Η λέξη ninja προέρχεται από δύο χαρακτήρες της κινεζικής γραφής οι οποίοι στην ιαπωνική γλώσσα προφέρονται Shinobi-no-mono. Οι λέξεις shinobi και nin σημαίνουν «απαρατήρητος», «ήσυχος», «σιωπηλός» και «αυτός που υπομένει», ενώ οι λέξεις mono και sha σημαίνουν «πρόσωπο».

Σύμφωνα με την ιαπωνική λαογραφία, ο χαρακτηρισμός ninja προέρχεται από έναν δαίμονα ο οποίος ήταν μισός άνθρωπος και μισός κοράκι.

Πάντως, οι νίντζα δημιουργήθηκαν για καθαρά πολιτικούς λόγους και πιο συγκεκριμένα για να αντιμετωπίσουν τους κοινωνικά ανώτερους σαμουράι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter