Ιαπωνία: Διαλύθηκε η κάτω Βουλή – Πορεία προς εκλογές

Ιαπωνία: Διαλύθηκε η κάτω Βουλή – Πορεία προς εκλογές

Η ιαπωνική κάτω Βουλή διαλύθηκε επίσημα σήμερα, μετά την απόφαση του δεξιού πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, στις οποίες το κόμμα του θα βρεθεί αντιμέτωπο με εκείνο της δημοφιλούς κυβερνήτη του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε(φωτογραφία).

«Δυνάμει του άρθρου επτά του Συντάγματος, η Κάτω Βουλή διαλύεται», είπε ο πρόεδρος του σώματος Τανταμόρι Οσίμα απευθυνόμενος στην ολομέλεια πριν τα μέλη της κάτω Βουλής κραυγάσουν τρεις φορές «Μπανζάι» («ζήτω ο αυτοκράτορας»), ξεσπάσουν σε επευφημίες και εγκαταλείψουν το ημικύκλιο, όπου αναμένεται εντός της ημέρας να αρχίσει μια έκτακτη κοινοβουλευτική περίοδος.

Οι πρόωρες εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν μέσα σε 40 ημέρες, πιθανόν την Κυριακή 22α Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο.

Για μια «εγωιστική» διάλυση του σώματος, ή για μια κίνηση «απόκρυψης σκανδάλων» έκανε λόγο η αντιπολίτευση αναφερόμενη στην απροσδόκητη απόφαση του Σίνζο Άμπε, η οποία κατά εκτιμήσεις βασίστηκε στην άνοδο της δημοτικότητάς του και την αποδιοργάνωση της αντιπολίτευσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter