Ιαπωνία: Ένας σταθμός τρένου γύρω από ένα δέντρο 700 ετών (Photos)

Ιαπωνία: Ένας σταθμός τρένου γύρω από ένα δέντρο 700 ετών (Photos)

Έναν πανέξυπνο τρόπο βρήκαν στην Ιαπωνία για να φτιάξουν σταθμό τρένου, με σεβασμό σε ένα υπεραιωνόβιο δέντρο. Στα βόρεια προάστια της Οζάκα, ο σταθμός Kayashima έχει τετράγωνο άνοιγμα στην οροφή της υπερυψωμένης πλατφόρμας του, από το οποίο ξεμυτίζει το γιγαντιαίο δέντρο.

Πρόκειται για ένα καμφορόδεντρο πιο γηραιό από όσο μπορούν να πιστοποιήσουν οι γραπτές πηγές, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι περίπου 700 ετών.

Ο σταθμός άνοιξε το 1910, κι εκείνη την εποχή το καμφορόδεντρο ήταν δίπλα στον σταθμό. Το αστικό τοπίο δεν άλλαξε για άλλα 60 χρόνια. Η αύξηση όμως το πληθυσμού απαίτησε την επέκταση του σταθμού, η οποία και πήρε έγκριση το 1972. Και απαιτούσε το κόψιμο του δέντρου.

Στην Ιαπωνία, όμως, οι θεότητες – και οι δεισιδαιμονίες – δεν πεθαίνουν. Για καιρό πολύ, το καμφορόδεντρο συνδεόταν με μια τοπική θεότητα και τον βωμό της. Όταν έπεσε στην αντίληψη των ντόπιων τι σχεδίαζαν οι αρχές, να κόψουν το δέντρο δηλαδή, σηκώθηκε οργή μεγάλη. Πήραν κι έδωσαν οι ιστορίες για το ότι το δέντρο οργίστηκε και ότι θα συμβούν ατυχίες σε όποιον αποπειραθεί να το κόψει. Κάποιος που έκοψε ένα κλαδί του δέντρου ανέβασε υψηλό πυρετό. Άλλοι είδαν ένα άσπρο φίδι τυλιγμένο στον κορμό του καμφορόδεντρου.

Κι οι επίσημοι; Τι μπορούσαν πλέον να κάνουν; Συμφώνησαν να διατηρήσουν το καμφορόδεντρο και να το ενσωματώσουν στον σχεδιασμό της καινούργιας υπερυψωμένης πλατφόρμας του σταθμού. Οι εργασίες άρχισαν το 1973 και ολοκληρώθηκαν το 1980. Ο εκσυγχρονισμένος σταθμός Kayashima περικλείει ακόμη και το κάτω μέρος του δέντρου και τον μικρό βωμό, μας πληροφορεί το Colossal.

Το σύγχρονο βαδίζει, πια, χέρι- χέρι με την παράδοση.

Φωτογραφίες: thisiscolossal.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter