Ιαπωνία: Ο Τραμπ στο γκολφ, η Μελάνια στα μαργαριτάρια

Ιαπωνία: Ο Τραμπ στο γκολφ, η Μελάνια στα μαργαριτάρια

Η Μελάνια Τραμπ ανακάλυψε τη γιαπωνέζικη τέχνη των καλλιεργημένων μαργαριταριών στην κοσμοπολίτικη συνοικία Γκίνζα του Τόκιο, την ώρα που ο σύζυγός της έπαιζε γκολφ, πρώτη ημέρα της περιοδείας του αμερικανού προέδρου στην Ασία.

Την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ υποδέχτηκε η ‘Ακι ‘Αμπε, η σύζυγος του πρωθυπουργού Σίνζο ‘Αμπε, στο εμβληματικό κατάστημα της εταιρίας παραγωγής μαργαριταριών Mikomoto, στο πλαίσιο των πολιτιστικών επισκέψεων της Μελάνια Τραμπ στην Ιαπωνία.

Οι δύο γυναίκες φίλησαν η μια την άλλη στο μάγουλο, αντί ν’ ανταλλάξουν χειραψία ή να υποκλιθούν ελαφρά, σύμφωνα με τον γιαπωνέζικο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια ανέβηκαν έως έναν “μυστικό όροφο” του κτιρίου, όπου πρόσβαση έχουν μόνο εξέχοντες επισκέπτες, για να συζητήσουν πίνοντας τσάι. Δεν έγινε τίποτε γνωστό για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

Στο κατάστημα αυτό είχε προγραμματιστεί μια συνάντηση με “ama”, όπως ονομάζονται οι παραδοσιακές δύτριες που αναζητούν μαργαριτάρια και κοχύλια κρατώντας την αναπνοή τους και βουτώντας σε βαθιά νερά. Ama σημαίνει “γυναίκα της θάλασσας”.

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για την ποιότητα των μαργαριταριών της.

“Υπέροχη επίσκεψη με την ‘Ακι ‘Αμπε σήμερα! Μου άρεσε πολύ η συζήτηση πίνοντας τσάι και η παρουσίαση της ιστορίας των μαργαριταριών”, έγραψε η Μελάνια στο Tweeter.

“Με ρώτησαν για το βάθος των νερών που βουτάμε και πόση ώρα μπορώ να μείνω χωρίς αναπνοή”, δήλωσε στους δημοσιογράφους μια από τις δύτριες, η 57χρονη Μιάκι Οκουμούρα. “Απάντησα ότι το βάθος είναι πέντε με έξι μέτρα και ότι μπορώ να κρατήσω την αναπνοή μου για περίπου 40 με 50 δευτερόλεπτα”, είπε προσθέτοντας ότι η Μελάνια Τραμπ είχε εντυπωσιαστεί. “Φαίνεται να είναι πολύ καλός άνθρωπος και είναι επίσης πολύ όμορφη, τα χέρια της ήταν ζεστά όταν με χαιρέτισε δια χειραψίας”.

Άλλη δύτρια, η 22χρονη Σάκι Σατονάκα, δήλωσε ότι η Μελάνια Τραμπ τη συνεχάρη που άρχισε το επάγγελμα της ama πριν από ένα μήνα. “Θα κρατήσω σε όλη μου τη ζωή τις υπέροχες αναμνήσεις της σημερινής συνάντησης”, δήλωσε.

Η Μελάνια Τραμπ και η ‘Ακι ‘Αμπε φωτογραφήθηκαν μαζί με δύο δύτριες αλλά δεν έκαναν δηλώσεις στον Τύπο. Παρακολούθησαν επίσης μια ταινία για τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια.

Κατά το παρελθόν, οι δύτριες ama διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη συλλογή μαργαριτοφόρων στρειδιών από τη θάλασσα.

Η εταιρεία Mikimoto ιδρύθηκε το 1899 αφότου ο Κοκίτσι Μικιμότο, γνωστός ως ο βασιλιάς των μαργαριταριών, κατέφερε να καλλιεργήσει μαργαριτάρια για πρώτη φορά παγκοσμίως το 1893, στο δυτικό νομό Μίε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter