Ιαπωνία: «Θα πεθάνετε» φώναξε ο εμπρηστής του στούντιο – Στους 33 οι νεκροί

Ιαπωνία: «Θα πεθάνετε» φώναξε ο εμπρηστής του στούντιο – Στους 33 οι νεκροί

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 40 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όταν ένας 41χρονος άνδρας άνοιξε πυρ σε στούντιο κινουμένων σχεδίων στο Κιότο της Ιαπωνίας, σήμερα το πρωί.

Οι αρχές έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι ο άνδρας είχε κάποιες οικονομικές διαφορές με την εταιρεία σύμφωνα με την Telegraph, χωρίς ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα το κίνητρό του.

Ο άνδρας εισήλθε στο τριώροφο κτίριο του στούντιο και συγκεκριμένα στα γραφεία της Kyoto Animation Co. Λίγος πριν τις 10:30 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άρχισε να ρίχνει ένα υγρό γύρω από το κτίριο και παράλληλα, φώναζε «Θα πεθάνετε».

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι την ώρα της τραγωδίας βρισκόντουσαν στο κτίριο περίπου 70 άνθρωποι.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ακούστηκε μια σειρά εκρήξεων και είδαν ένα πυκνό σύννεφο καπνού να βγαίνει από τα σπασμένα παράθυρα του κτιρίου.

Περίπου 35 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο κτίριο για να σβήσουν την πυρκαγιά.

Οι περισσότεροι σοροί εντοπίστηκαν από τους πυροσβέστες στην εσωτερική σκάλα του κτιρίου στον δεύτερο όροφο και είναι πολύ πιθανό να έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην σύλληψη του 41χρονου ο οποίος παραδέχτηκε πως εκείνος είναι υπεύθυνος για την πυρκαγιά. Ο δράστης έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο στήθος, τα χέρια και τα πόδια και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία τον συνέλαβε όταν κατέρρευσε στο κατώφλι ενός σπιτιού της περιοχής. Ο ένοικος βγήκε να δει τι συμβαίνει και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πως είναι εκείνος υπεύθυνος για το περιστατικό. 

Φωτογραφία: YOMIURI SHIMBUN

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter