Ιαπωνία: «Ολυμπιακοί Αγώνες με κάθε κόστος»

Ιαπωνία: «Ολυμπιακοί Αγώνες με κάθε κόστος»

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με κάθε κόστος το 2021», δηλώνει η αρμόδια υπουργός της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο. «Όλες οι προσπάθειές μας θα επικεντρωθούν στη λήψη μέτρων ενάντια στον κορονοϊό».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε μερικές ώρες νωρίτερα ο Αυστραλός αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Τζον Κόουτς, οπότε εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια σχετικά με την παρουσία (ή μη) θεατών στα στάδια.

Η λύση της διεξαγωγής των Αγώνων σε «φούσκα» ανάλογη με αυτήν του ΝΒΑ έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά το ζήτημα είναι περίπλοκο και ο χρόνος που υπολείπεται πολύς.

Θεωρείται ωστόσο απίθανο να αναβληθούν για δεύτερη φορά οι Αγώνες ή να ματαιωθούν, λόγω του υψηλότατου κόστους για την ιαπωνική οικονομία.

«Πειραματιζόμαστε με την , έστω μειωμένη, προσέλευση φιλάθλων σε αγώνες του ποδοσφαίρου και του μπέιζμπολ στην Ιαπωνία», τόνισε στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του «Τόκιο 2020», Μάσα Τακάγια.

Οι εξ αναβολής Αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου 2021, ενώ θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί, από τις 24 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter