Ιαπωνία: Το φεστιβάλ του ονείρου στο Πάρκο Ανθέων Ασικάγια – εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ιαπωνία: Το φεστιβάλ του ονείρου στο Πάρκο Ανθέων  Ασικάγια – εντυπωσιακές φωτογραφίες

Το φυσικό περιβάλλον στην Ιαπωνία είναι μαγικό. Αναντίρρητα. Η πιο μαγική εποχή να επισκεφθεί κανείς την Ιαπωνία είναι η άνοιξη. Όχι μόνο για τις ανθισμένες κερασιές, αλλά – ίσως, κυρίως – για το ετήσιο Φεστιβάλ Μεγάλης Γλυσίνας.

Η Γλυσίνα (Wisteria sinensis) είναι ένα αναρριχητικό φυτό που μπορεί να αναρριχηθεί ακόμα και σε ύψος 30 μέτρων. Εκείνο όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα εντυπωσιακά τσαμπιά με μωβ άνθη που βγάζει κάθε άνοιξη γύρω στον Απρίλιο και κοντά στο Πάσχα. Πατρίδα του είναι η Άπω Ανατολή.

Το Πάρκο Ανθέων Ασικάγκα, στον νομό Τοσίγκι, απέχει μόλις δύο ώρες από τον σταθμό Tokyo Station. Το πάρκο υπερηφανεύεται για τις 350 γλυσίνες του, που τέτοια εποχή, κάθε χρόνο «εκρήγνυνται» σε εντυπωσιακά χρώματα.

Το πάρκο διαθέτει και ένα τούνελ, μήκους 80 μέτρων, όπου ο περιπατητής μπορεί να βαδίσει κάτω από ένα στέγαστρο από μοναδικά λευκά άνθη γλυσίνας. Κάποιες από τις γλυσίνες του πάρκου είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 150 ετών, γεγονός που τις καθιστά ορόσημο της ιαπωνικής φυσικής κληρονομιάς.

Το φετινό Φεστιβάλ Μεγάλης Γλυσίνας ξεκινά σήμερα, 15 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαΐου. Το Πάρκο Ανθέων Ασικάγκα είχε, πριν λίγα χρόνια, συμπεριληφθεί στη λίστα του CNN «Ονειρικοί προορισμοί 2014».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter