Ιαπωνία: Τουλάχιστον 80 νεκροί από το κύμα ζέστης

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 80 νεκροί από το κύμα ζέστης

Η αποπνικτική ζέστη που πλήττει την Ιαπωνία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 80 άνθρωποι και να διακομιστούν στα νοσοκομεία άλλοι 35.000 σε διάστημα τριών εβδομάδων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η περασμένη εβδομάδα, όταν ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 βαθμούς υπό σκιά ήταν η φονικότερη, με 65 καταγεγραμμένους νεκρούς, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Πυρκαγιών και Καταστροφών. Άλλοι 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

Με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 35 και 40 βαθμών Κελσίου και την υγρασία άνω του 80%, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε πολλές πόλεις της χώρας.

«Καταγράφεται άνευ προηγούμενου ζέστη σε πολλές περιοχές» εξήγησε ο Μοτοάκι Τακεκάουα, αξιωματούχος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου χθες το βράδυ. Το κύμα ζέστης «είναι φονικό και εκτιμάμε ότι πρόκειται για φυσική καταστροφή», σημείωσε ο ίδιος.

Η πλειονότητα των θανάτων αφορά ηλικιωμένους, ωστόσο μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και παιδιά, όπως ένα 6χρονο αγοράκι, που δεν άντεξε τη ζέστη, καθώς η αίθουσα της τάξης του δεν κλιματιζόταν επαρκώς.

«Έκτακτα μέτρα είναι απαραίτητο να ληφθούν για την προστασία των παιδιών» είπε την Τρίτη το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Γιοσιχάιντ Σούγκα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter