Ιαπωνία: Yπέρογκη αύξηση δαπανών για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020, με στόχο την κάλυψη του διογκωμένου κόστους των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης που προκαλεί η γήρανση του πληθυσμού της Ιαπωνίας.

Ο προϋπολογισμός στοχεύει επίσης, στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την αύξηση του φόρου στην κατανάλωση, με συνέπεια την καταγραφή της μείωσης της, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Ο προϋπολογισμός των 102,66 τρισεκατομμυρίων γεν (985,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σηματοδοτεί την όγδοη συνεχόμενη χρονιά, για την οποία, η Ιαπωνία καταρτίζει έναν προϋπολογισμό καταγράφοντας οικονομικό ρεκόρ, με τις δαπάνες -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- να ξεπερνούν τα 100 τρισεκατομμύρια γεν, από το κόστος αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η δημογραφική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.