Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Οργή στα κοινωνικά δίκτυα

Ιαπωνική αεροπορική εταιρεία υποχρεώνει ανάπηρο επιβάτη να «συρθεί» στη σκάλα

Η Ιαπωνική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους “Vanilla Air”, υποχρέωσε ένα άνδρα που είναι παράλληλος από τη μέση και κάτω να συρθεί στη σκάλα για να ανέβει στο αεροσκάφος με την αιτιολογία πως κανόνες ασφαλείας δεν επέτρεπαν να μεταφερθεί στο χώρο επιβατών.

Η απόφαση αυτή της εταιρείας που εξευτέλιζε την ανθρώπινη προσωπικότητα, προκάλεσε μεγάλη οργή και την υποχρέωσε να ζητήσει "συγγνώμη" στη συνέχεια.

Ο επιβάτης, Χιντέτο Κιζίμα, 44 ετών που χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι από τα 17 του χρόνια πήγε στο κισέ του αεροδρομίου για την πτήση του από τα νησιά Αμάμι στην Οζάκα . Εκεί τον ενημέρωσαν πως η εταιρεία δεν διέθετε τις ανάλογες υποδομές και πως σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας δεν θα μπορούσε να δεχθεί βοήθεια για να ανέβει στο αεροσκάφος λέγοντάς του «όποιος δεν μπορεί να περπατήσει, δεν μπορεί να πετάξει».

Ο Κιζίμα αναγκάστηκε να «ανέβει» τα 17 σκαλοπάτια χρησιμοποιώντας μόνον τα χέρια του παρά το γεγονός πως κατά την πτήση προς τα νησιά Αμάμι, τον είχε βοηθήσει ένας φίλος.

Όπως ήταν λογικό, η στάση αυτή της εταιρείας προκάλεσε «τσουνάμι» στα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή: RT

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.