Ιατροδικαστής για 11 μηνών βρέφος: Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία

Ιατροδικαστής για 11 μηνών βρέφος: Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία

«Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιες κακώσεις σε τόσο μικρή ηλικία» επισήμανε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που εξέτασε το 11 μηνών βρέφος το οποίο μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και απνοϊκό στο νοσοκομείο από το διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

«Από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν» ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης απάντησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι ιστολογικές εξετάσεις που αναμένονται θα δείξουν την αιτία θανάτου η οποία για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστη.

Η μητέρα του βρέφους επισήμανε ότι το βρέφος λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε λάμβανε βαριά αγωγή (υπόθετα η λήψη των οποίων γινόταν με ένα ειδικό εξάρτημα) και εκεί αποδίδουν οι γονείς τις κακώσεις που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής επισημαίνοντας ότι η κατάσταση του παιδιού τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να παθαίνει σπασμούς. Γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολη την λήψη της αγωγής καθώς το βρέφος αντιστεκόταν.

Την ίδια ώρα, ελήφθησαν δείγματα DNA  από τον πατέρα του βρέφους και τον φίλο της οικογένειας καθώς κρίθηκαν ύποπτοι μετά και τα αποτελέσματα του ιατροδικαστή. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter