Ιβάν Σαββίδης: Ο Τσίπρας στη Βουλή μου θύμισε τον Πούτιν – Ο Κυριάκος δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός

Ιβάν Σαββίδης: Ο Τσίπρας στη Βουλή μου θύμισε τον Πούτιν – Ο Κυριάκος δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός

«Ο Τσίπρας στη Βουλή μου θύμισε τον Πούτιν» είπε χαρακτηριστικά σε μία συνέντευξη «ποταμό», στο protothema.gr, ο Ιβάν Σαββίδης εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση για την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός».

Ξεκινώντας τη συνέντευξή του ο Ιβάν Σαββίδης υπογράμμισε ότι πρέπει να τον αντιμετωπίζουν ως ξένο επενδυτή:«Δεν πρέπει κάποιοι να με κοιτάνε απλά ως Ιβάν Σαββίδη. Θα πρέπει να με αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και ως ένα ξένο επενδυτή ο οποίος για άλφα ή βήτα λόγους πήρε την απόφαση να επενδύσει στην Ελλάδα».

Επεσήμανε επίσης ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα λέγοντας:«Ως επιχειρηματίς θεωρώ πως τώρα είναι πάρα πολύ καλή στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η αγορά, αυτή τη στιγμή, σε όλες τις κατευθύνσεις είναι στον πάτο, όμως πιστεύω στη δυναμική της χώρας και γι’ αυτό ρισκάρω. Πεποίθηση μου είναι πως κερδίζει ο επιχειρηματίας εκείνος ο οποίος με σωστό τρόπο μπορεί να αξιολογήσει τους κινδύνους έτσι ώστε οι απώλειες να είναι χαμηλότερες από τα κέρδη». Επιπλέον, ο κ. Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι ως επιχειρηματίας και ως άνθρωπος, μέσα στο DNA του, είναι Έλληνας στην πιο καθαρή μορφή.

«Ο πρωθυπουργός στο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής»

Αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική διαμάχη για το πρόσωπό του, ο Ιβάν Σαββίδης υποστήριξε στη συνέντευξή του: «Εμένα δεν με ενδιέφεραν τα όσα λεκτικά ειπώθηκαν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά με ενδιέφερε ποιος θα μπλοφάρει περισσότερο ή λιγότερο» και μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού και μου φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός λόγος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πίστευε αυτά που έλεγε. Στο συγκεκριμένο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής και έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής. Κάλεσε σε διάλογο επί της ουσίας. Αναγνώρισε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα».

Επιπλέον, ο Ιβάν Σαββίδης χαρακτήρισε «νίκη του Τσίπρα» λέγοντας ότι αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας και να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα» και σημείωσε ότι «σαν εμένα υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές».

Ο κ. Σαββίδης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση τους στη Βουλή λέγοντας:« Όταν ο πρωθυπουργός πρότεινε τον διάλογο επί της ουσίας περίμενα από ένα κόμμα, που έτσι και αλλιώς, έχει μια διαφορετική ιδεολογική στάση υπέρ των επενδύσεων δήθεν, τη Νέα Δημοκρατία, να μιλήσει με επιχειρήματα και αναφερόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε: «Αυτός ο κύριος όμως είπε πράγματα που ούτε καν αστεία δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω».

«Αυτός ο Νόμος δεν αφορά τη ΣΕΚΑΠ. Αφορά μεταξύ άλλων και τη ΣΕΚΑΠ»

Ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι «αυτός ο νόμος δεν αφορά τη ΣΕΚΑΠ, ούτε την περιοχή της Ξάνθης αποκλειστικά. Αυτός ο νόμος αφορά μεταξύ πολλών άλλων και τη ΣΕΚΑΠ. Δεν έγινε για μας» και υποστήριξε ότι «ολόκληρη η οικονομία της χώρας στο παρελθόν ήταν μία ψευδοοικονομία».

«Έπρεπε να βγουν και να πουν πως η διαγραφή των χρεών είναι απαραίτητη», δήλωσε ακόμη, λέγοντας αναλυτικά: «Η ΣΕΚΑΠ διοικούνταν αναλόγως με το ποιος ήταν στην κυβέρνηση. Αν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, τότε τη ΣΕΚΑΠ διοικούσαν άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ. Αν ήταν η ΝΔ τη διοικούσαν οι άνθρωποι της ΝΔ. Και άλλες παρόμοιες με την ΣΕΚΑΠ εταιρείες πολύ συχνά μετατρέπονταν σε “πλυντήρια” κι εξελίσσονταν σε οχήματα για να αποκτούν ψήφους διαμέσω αυτών τα πολιτικά κόμματα. Εάν εγώ θα ήμουν Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ρωτούσα τον κ. Μητσοτάκη “για ποιο λόγο το κόμμα σας όταν ήταν κυβέρνηση συνέχιζε και χρηματοδοτούσε τη ΣΕΚΑΠ κατά της οποίας υπήρχε δίωξη για λαθρεμπόριο”;

«Μην ξεχνάτε πως η κυβέρνηση ήταν που διαμέσω κρατικής τράπεζας συνέχιζε να τη χρηματοδοτεί παρά την συγκεκριμένη υπόθεση. Τι περίμενα λοιπόν εγώ την περασμένη εβδομάδα στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή; Κατ’ αρχήν ότι θα έλθει ο κ. Σαμαράς στη Βουλή. Κατά τη δική μου άποψη έπρεπε να έλθει και να σηκωθεί να μιλήσει. Να πει στον κ. Τσίπρα “εγώ σε στηρίζω επειδή εσύ διορθώνεις εκείνα τα λάθη τα οποία έκανε το κόμμα μου”. Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να πει την αλήθεια. Στην απόκτηση της ΣΕΚΑΠ δεν υπήρχε καμία επιχειρηματική ιδέα. Καμία! Η πρώτη κουβέντα με τον πρωθυπουργό Σαμαρά για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ ολοκληρώθηκε με τη δική μου κατηγορηματική άρνηση να αγοράσω τη συγκεκριμένη εταιρεία. Απάντησα μάλιστα πως “ακόμα κι αν μου πληρώσετε λεφτά, δεν θέλω να την αγοράσω επειδή η ΣΕΚΑΠ δεν έχει προοπτική, δεν έχει ιδέα, δεν έχει τίποτα…”. Θέλω να γνωρίζετε πως τη ΣΕΚΑΠ εγώ τη γνώριζα 20 χρόνια πριν.

«Ο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε να μου πουλήσει τον πονοκέφαλό του»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «Ο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε, εισπράττοντας πολύ καλά λεφτά για το ελληνικό δημόσιο να μου πουλήσει τον πονοκέφαλό του. Γιατί η ΣΕΚΑΠ ήταν ο πονοκέφαλος του και εξελίχθηκε σε δικό μου» και μιλώντας με σκληρά λόγια είπε αναφερόμενος στη ΝΔ :«Δεν έχουν ανδρισμό στη ΝΔ και προσβάλλουν κάποιοι με την συμπεριφορά τους τον εαυτό τους. Έπρεπε να βγουν και να πουν πως η διαγραφή των χρεών είναι απαραίτητη. Ποιος επενδυτής θα δεχόταν να αναλάβει τέτοιο βάρος; Τόσα πρόστιμα; Ήθελαν να μου πουλήσουν μια εταιρεία και μετά να αποκαλυφθεί το πρόβλημα προστίμου για τη λαθρεμπορία».

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους η ΣΕΚΑΠ ήταν «πονοκέφαλος» είπε αναλυτικά:

«Ο πρώτος ήταν γιατί αν δεν την έσωνα, οδηγούνταν η βιομηχανία σε πλήρη πτώχευση. Τότε θα αποκαλύπτονταν οι προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις που χρέωσαν την επιχείρηση όπως η χρηματοδότηση εξοπλισμού της εταιρείας. Εξοπλισμό όμως τον οποίο δεν χρειαζόταν καν. Επρόκειτο για περίοδο και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οπότε έγιναν αυτά. Ο δεύτερος λόγος είναι πως κανένας δεν θα συγχωρούσε στον Σαμαρά ότι τουρκική εταιρεία θα αποκτούσε μια βιομηχανία της Θράκης. Ένα 24ώρο πριν τελειώσει η διορία του διαγωνισμού δέχθηκα με τρόπο επίμονο να συμμετάσχω στον διαγωνισμό. Και απέναντι στα λογικά επιχειρήματα κατά αυτής της επένδυσης και τοποθέτησης των χρημάτων μου, πήρα τελικά την απόφαση. Θέλω να σας εξομολογηθώ πως εάν δεν είχα δύο γιους θα είχα πάρει αρνητική απόφαση. Η σκέψη όμως και μόνο πως οι γιοί μου ενδεχομένως στο μέλλον θα μου έλεγαν ότι λόγω χρημάτων επέτρεψα να ενισχυθεί η θέση των Τούρκων στη Θράκη με ώθησε να πάρω την απόφαση. Έτσι είχα μόνο μια διέξοδο. Να καταθέσω την αίτηση έχοντας ουσιαστικά μόνο 24 ώρες χρόνο. Από εκεί και πέρα είναι έγκλημα της ΝΔ. Έγκλημα! Σαν Έλληνας θεώρησα ότι έπρεπε να καταθέσω την αίτηση. Ντρέπομαι σήμερα και δεν θέλω να μιλάω για αυτά τα πράγματα. Για όλα αυτά σας λέω λοιπόν ότι ο Σαμαράς πούλησε τον πονοκέφαλο του. Εγώ θέλω να δω τον τότε πρωθυπουργό, να δω τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπροστά μου. Ή αν θέλετε διαφορετικά εγώ να βρεθώ μπροστά τους. Να με κοιτάνε στα μάτια και να μου πούνε τι κέρδος εγώ έχω πάρει από αυτή την ιστορία. Είναι ντροπή και ρεζίλι!».

«Έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον Καραμανλή»

Μιλώντας για πολιτικά πρόσωπα, ο Ιβάν Σαββίδης υποστήριξε, στη συνέντευξή του, ότι γνώριζε προσωπικά τον Σημίτη «δεν λέω ότι είμασταν φίλοι» και μιλώντας για τον Κώστα Καραμανλή δήλωσε «έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον κ. Καραμανλή». Για την οικογένεια Μητσοτάκη πρόσθεσε «με την κυρία Μπακογιάννη ξεκίνησα μια νορμάλ επαφή όταν ήταν ακόμα Δήμαρχος Αθηυναίων. Επίσης παρακολουθούσα με πολύ προσοχή της θητεία του πατέρα Μητσοτάκη στις αρχές του ’90. Δεν μπορούσα λοιπόν ποτέ να φανταστώ ότι ο γιος Μητσοτάκης θα μπορούσε ποτέ να κάνει τόσο σκληρά πράγματα». Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Κάποιοι προβλέπουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είανι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, παρόλο που δεν θα γίνει ποτέ του».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ιβάν Σαββίδης είπε χαρακτηριστικά: «Βγάζω το καπέλο στον κ. Τσίπρα. Έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται οι πρωθυπουργοί προστατεύοντας τον οποιονδήποτε επενδυτή. Εμείς με τον κ. Τσίπρα δεν είμαστε φίλοι. Η ΝΔ δεν κερδίζει με τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε προσωρινά και η ΝΔ προσωπινά μαζεύει. Όμως η ΝΔ δεν έχει καμία ιδέα για το πως θα μπορέσει να ταράξει τα πράγματα».

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στην καταγγελία Μητσοτάκη για την παρουσία του κ. Τσακαλώτου στο γήπεδο λέγοντας δηκτικά :«Όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε τη φράση Ο Τσακαλώτος είδε παιχνίδι με Ρώσο ολιγάρχη”, κατάλαβα πως με αυτόν τον άνθρωπο θα πρέπει να συναντηθώ στα δικαστήρια».

Τέλος ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για τυχόν εμπλοκή του στα ΜΜΕ λέγοντας συγκεκριμένα: Έτσι κι αλλιώς θ πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι και αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω και μέχρι το Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter