Ι.Β.ΣΤΑΛΙΝ Ο δάσκαλος και οδηγητής – Ο σύντροφος και φίλος

Ι.Β.ΣΤΑΛΙΝ Ο δάσκαλος και οδηγητής – Ο σύντροφος και φίλος

Για πρώτη φορά σε βιβλίο η άγνωστη ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη το 1949, προς τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού για τον κόκκινο ηγέτη που τσάκισε τον χιτλερισμό.

Παραδίδουμε στα χέρια του αναγνωστικού κοινού ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο. Είναι ένα βιβλίο 48 σελίδων που περιέχει την ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη που εκφωνήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1949 στην Αλβανία, “σε συγκέντρωση κομμουνιστών και Αγωνιστών της Ελλάδας”. Δηλαδή μπροστά στους άντρες και τις γυναίκες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που είχαν αποσυρθεί στο χωριό Μπουρέλι μετά την ήττα στο τέλος Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Η ομιλία τυπώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και κυκλοφόρησε με τίτλο “Ι.Β. Στάλιν. Ο δάσκαλος και οδηγητής, ο σύντροφος και φίλος”.

Το ενδιαφέρον του βιβλίου είναι διττό:

Αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα σε δύο φορτισμένες προσωπικότητες τον Νίκο Ζαχαριάδη και τον Ιωσήφ Στάλιν. Επίσης το βιβλίο έχει στόχο να συσπειρώσει τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας προβάλλοντας την μορφή του ανθρώπου που ηγήθηκε της αντιφασιστικής νίκης. Επιλέξαμε τη μέθοδο της φωτομηχανικής αναπαραγωγής για να διασωθεί η (πολυτονική) ορθογραφία της εποχής και η αύρα του παλιού βιβλίο

Πληροφορίες

48 σελίδες

Τιμή 5€ + έξοδα αποστολής

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 6%

Για να το αποκτήσετε καλέστε στο 6985877206 και 6988608329 ή στείλτε email στο info@documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter