Ιδιαίτερα ανήσυχοι Μέρκελ και Ντράγκι για τον κορονοϊό και τη μετάλλαξη Δέλτα

Ιδιαίτερα ανήσυχοι Μέρκελ και Ντράγκι για τον κορονοϊό και τη μετάλλαξη Δέλτα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ελέω εμφάνισης της μετάλλαξης Δέλτα, σε δηλώσεις τους μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δεν την αφήσαμε ακόμη πίσω μας, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα, προσοχή και επαγρύπνηση», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται διαγνωστικά τεστ και να εντοπίζονται οι νέες παραλλαγές, αλλά και να παρακολουθείται η εξέλιξή τους.

Σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, δήλωσε ότι «στην Μεγάλη Βρετανία προκαλεί αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάκαμψη» και πως «η Ιταλία, τον Σεπτέμβριο, δεν θέλει να βρεθεί στην ίδια κατάσταση με το περασμένο Φθινόπωρο».

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος, εκφράζοντας ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού. Παράλληλα, η ίδια παρατήρησε ότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών από τη νέα αυτή παραλλαγή του νέου κορονοϊού, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στο Ισραήλ, «όπου οι εμβολιασμοί είναι πιο μπροστά, σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter