Ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Αξιοπρεπείς σπουδές, πτυχία με αξία» – Ποτάμι διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας (Photos)

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Αξιοπρεπείς σπουδές, πτυχία με αξία» – Ποτάμι διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας (Photos)

Επί ποδός η πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα κατέκλυσε για ακόμη μία φορά τους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, εκφράζοντας με βροντερό τρόπο την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ακόμα μαζικότερο ήταν το συλλαλητήριο της Πέμπτης στο κέντρο. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας έδωσαν ραντεβού στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, δημιουργώντας ένα ποτάμι χιλιάδων ανθρώπων, έχοντας στο πλευρό τους πλήθος εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, με τρίωρη στάση εργασίας, έως τις 15:00, συνδικάτα και εργατικές οργανώσεις.

Φοιτητές που μίλησαν στο documentonews.gr αναφέρουν πως «επίτηδες ο Υπουργός καθυστερεί το νομοσχέδιο με στόχο την εξεταστική μας. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Αξιοπρεπείς σπουδές, αξιοπρεπή Πανεπιστήμια και πτυχία με αξία. Έχουν έτοιμη πελατεία τον κάθε “καλό” ιδιωτή που θα ιδρύσει ένα ΑΕΙ στο υπόγειό του!».

«Αν υπάρχει κάποιος που πρέπει να πολεμήσει αυτόν τον νόμο που ακόμα δεν έχουμε δει, είμαστε εμείς. Τα δικά μας παιδιά θα την πληρώσουν με τον κάθε τυχόντα που θα ανοίγει μια σχολή άνευ προϋποθέσεων», δήλωσε στο documentonews.gr ο Γιώργος, γονέας που συμμετείχε μαζί με την κόρη του στις κινητοποιήσεις.

Ήττα-σοκ για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΠΑΜΑΚ

Στις συζητήσεις μεταξύ των φοιτητών κυριαρχούσε η ήττα του πλαισίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που διαχρονικά ήταν «κάστρο» της. Οι φοιτητές πήραν απόφαση υπέρ των κινητοποιήσεων σε μια μαζικότατη Συνέλευση που διήρκεσε 7 ώρες. Με τη σειρά της, η ΔΑΠ κατήγγειλε… τον «κόκκινο φασισμό» στο ΠΑΜΑΚ.

Σε κατάληψη μετά από 12 χρόνια βρίσκεται και το Τμήμα ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ, ενώ όπως τόνισαν στο documentonews.gr φοιτητές από όλους τους πολιτικούς χώρους το σημερινό Συντονιστικό Συνελεύσεων Καταλήψεων είναι το κρισιμότερο για τη συνέχεια της ενότητας και των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης: Ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Να μη γίνει η αδικία νόμος» – Ηχηρό μήνυμα των φοιτητών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (Photos – Videos)

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ξανά στους δρόμους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί – Οι συγκεντρώσεις

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ιστορική ήττα της παράταξης της ΝΔ στη Γενική Συνέλευση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter