Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η Επιστημονική Υπηρεσία πετά το μπαλάκι στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η Επιστημονική Υπηρεσία πετά το μπαλάκι στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου

Στο ΣτΕ πετά το μπαλάκι της τελικής κρίσης επί της συνταγματικότητας ή μη του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση της επί του νομοσχεδίου αναφέρει: 

«Υπό το φως των ρυθμίσεων του Συντάγματος, της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΟλΣτΕ 3457/1998 και λοιπές), του γεγονότος ότι η ανώτατη εκπαίδευση ανήκει, κατ’ αρμοδιότητα, στα κράτη μέλη της Ένωσης, της νεότερης νομολογίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτή αναλύεται ανωτέρω σε σχέση προς την ελληνική έννομη τάξη, και της ερμηνείας του Συντάγματος νοούμενης ως αντικειμενικής, το ζήτημα θα κριθεί, όπως μπορεί σχεδόν μετά βεβαιότητας να υποτεθεί, από την ελληνική δικαιοσύνη, δεδομένου ότι τα ζητήματα που μπορούν να τεθούν από την ψήφιση του υπό συζήτηση νομοσχεδίου δεν έχουν απασχολήσει, υπό τη συγκεκριμένη μορφή τους, τη δικαιοσύνη, εθνική και ενωσιακή».

Υπενθυμίζεται πως ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, δεν αρνήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου ότι η συνταγματικότητα θα κριθεί από την τρίτη εξουσία. «Έχουμε μια άποψη, έχετε μια άποψη, θα κριθεί και θα κριθεί από την αρμόδια αρχή, τη δικαστική εξουσία, στο πλαίσιο της διάκρισης των εξουσιών» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Εμφύλιος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και… ανυπακοή στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Το φοιτητικό κίνημα στην πιο κρίσιμη στιγμή του (Video)

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πληθωρισμός υποβαθμισμένων «πτυχίων» επί θύραις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter