Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στη βουλή το νομοσχέδιο – Κλιμακώνουν τον αγώνα οι φοιτητές

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στη βουλή το νομοσχέδιο – Κλιμακώνουν τον αγώνα οι φοιτητές

Στη βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν “ακούει” την κοινωνία και τις αντιδράσεις της φοιτητικής νεολαίας που εδώ και βδομάδες διαδηλώνει υπέρ της δημόσιας και δωρεάν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και κατά της παραπέρα εμπορευματικοποίησης των ΑΕΙ.

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί στις 7 Μαρτίου και θα τεθεί προς ψήφιση την επόμενη ημέρα.

Δείτε επίσης – Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλιμακώνουν τον αγώνα οι φοιτητές – Αμετακίνητη η κυβέρνηση

Την περασμένη Πέμπτη χιλιάδες φοιτητές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της χώρας βρέθηκαν στους δρόμους για πολλοστή φορά, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην δωρεάν Παιδεία στη χώρα.

Ομοίως και οι καθηγητές, οι οποίοι προειδοποιούν για την εξόφθαλμη αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου και προαναγγέλλουν πως εάν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποτελέσουν νόμο του κράτους, τότε θα προσφύγουν εναντίον της κυβέρνησης σε κάθε επίπεδο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Nέα εισαγγελική έρευνα στο ΑΠΘ κατά κατάληψης

Στο μεταξύ η κυβέρνηση κλιμακώνει την επιχείρησης τρομοκράτησης του φοιτητικού αγώνα καθώς νέα – η τρίτη κατά σειρά – εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε κατά των καταλήψεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που συνεχίζει να μάχεται κατά της ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ.

Το νέο τμήμα που ελέγχεται για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις είναι της Γεωλογίας και μάλιστα μετά από ανώνυμη αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που προκάλεσε την ποινική έρευνα. Τα αδικήματα που εξετάζονται είναι αυτά της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ανάλογες προκαταρκτικές για την κατάληψη στη Νομική Σχολή του ίδιου Ιδρύματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter