Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Νέος πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Νέος πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Νέα δυναμική απάντηση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ετοιμάζει η φοιτητική και μαθητική κοινότητα, στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο, αλλά και στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

«Αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα», έγραφε ένα από τα πανό που άπλωσαν φοιτητές έξω από τη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης, σχετικά με το σημερινό συλλαλητήριο.

Το ραντεβού των φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα έχει δοθεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων με μαζική συμμετοχή, όπου ελήφθησαν αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, περισσότεροι από 150 φοιτητικοί σύλλογοι έχουν πάρει απόφαση στήριξης του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Το νομικό πλαίσιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέροντας ότι η ίδρυσή τους, θα γίνει με την εποπτεία του κράτους.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός, για να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια θα πρέπει να υπάρχει η έγκριση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και η γνώμη του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Επίσης, οι τίτλοι σπουδών θα έχουν σφραγίδα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στο Σύνταγμα: Η ΕΛΑΣ επιτέθηκε σε φοιτητές που άπλωσαν πανό (Video)

Οκτώ σύλλογοι διδασκόντων σε Πανεπιστήμια καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πανό με στίχους από τραγούδι του Καρρά έφτιαξαν φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter