Ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία το ζοφερό σχέδιο Μητσοτάκη για την Υγεία

Ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία το ζοφερό σχέδιο Μητσοτάκη για την Υγεία

Με δυο φράσεις περιέγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το ζοφερό σχέδιό του για το μέλλον των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των εργαζομένων τους, ένα σχέδιο που βλάπτει σοβαρά την Υγεία. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε δυο πράγματα:

-Το πρώτο ότι στα δημόσια νοσοκομεία θα μπουν – σε πρώτη φάση σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας – ιδιώτες επιχειρηματίες με μακροχρόνια σύμβαση μια και όπως υποστήριξε γνωρίζουν καλύτερα την εξίσωση κόστους – οφέλους.

Και με αυτή την απλή φράση ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πώς η πρόσβαση όλων στα δημόσια νοσοκομεία θα μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη. Γιατί στην εξίσωση κόστους – οφέλους, θα απαιτείται εισιτήριο και «αγορά υπηρεσιών» από τους ασφαλισμένους και βέβαια απαγόρευση εισόδου για τους ανασφάλιστους

-Το δεύτερο παράδειγμα που έφερε ήταν αυτό της αγοράς υπηρεσιών από ιδιώτες αλλά με μια παραλλαγή εντελώς οργουελική. Όπως είπε αντί να αγοράζει το δημόσιο για παράδειγμα αξονικό τομογράφο, θα μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες. Και μια και αυτό ισχύει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εδώ και χρόνια πολλά, ο πρόεδρος της ΝΔ, αποκάλυψε τί σχεδιάζει για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως είπε εκεί, στα ιδιωτικά κέντρα με τους ιδιωτικούς τομογράφους θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι αφού οι τομογράφοι θα βρίσκονται εντός των νοσοκομείων. Η ιδιωτική εταιρεία, όμως, αν είναι ικανοποιημένη θα μπορεί να τους προσφέρει επιπλέον χρήματα στον μισθό που θα πληρώνει το δημόσιο.

Για να το κάνουμε λιανά, το κράτος θα κάνει σύμβαση με ένα ιδιωτικό κέντρο για ιατρικές εξετάσεις και θα δουλεύουν εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι. Άρα οι ιδιώτες θα προσφέρουν μόνο τα μηχανήματα και το δημόσιο θα πληρώνει και τις εξετάσεις και τους υπαλλήλους. Και μάλιστα όλα αυτά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στις πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο έναντι μίας πρόσληψης

Η αποθέωση της ιδιωτικοποίησης. Ούτε οι ιδιώτες επιχειρηματίες δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter