Ιδού οι αποδείξεις που ζητάτε, κ. Μητσοτάκη

Ιδού οι αποδείξεις που ζητάτε, κ. Μητσοτάκη

Το Documento παρουσιάζει τεκμήρια για την αντισυνταγματική εκτροπή

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών φανερώνουν ένα παράλληλο σκάνδαλο µε αποκλειστικό υπεύ-θυνο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Oχι µόνο έχει την πλήρη ευθύνη για τις παρακολουθήσεις υπουργών, συ-νεργατών του, πολιτικών της αντιπολίτευσης, δηµοσιογράφων, ακόµη και των αρχηγών των Ενόπλων ∆υνάµεων, αλλά ψεύδεται µέσα στη Βουλή για να καλύψει τα εγκλήµατά του απέναντι στη δηµοκρατία.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφού µε αποκάλεσε «εθνικό συκοφάντη» για όσα έχει αποκαλύψει το Documento για τις παρακολουθήσεις, απέδρασε από τη Βουλή όταν ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε απόλυτη διαβεβαίωση ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Λίγο πριν είχε επιχειρήσει να αντιµετωπίσει πλαγίως τις κατηγορίες περί παρακολουθήσεων λέγοντας: «Με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζοµαι 30 χρόνια, είναι αντιπρόεδρος του κόµµατός µας. Του συνοµιλώ… Προφανώς και όχι! Λοιπόν. Τι είναι αυτά τα οποία λέτε; Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας! Μόνο που το υπονοείτε. Λοιπόν. ∆εν ντρέπεσαι λίγο. Ή ότι παρακολουθούσα εγώ, παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτο ο κ. Φλώρος; ∆εν ντρέπεσαι λίγο; ∆εν ντρέπεσαι λίγο;».

Το Documento έχει στη διάθεσή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέµατα. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη τουλάχιστον από τον Νοέµβριο του 2020 και το λιγότερο για έναν ολόκληρο χρόνο. Ο Κυρ. Μητσοτάκης βαρύνεται µε τις εξωθεσµικές παρακολουθήσεις, µε τη δηµιουργία καθεστωτικών συνθηκών στη χώρα ενάντια στις δηµοκρατικές αρχές και µε όλα τα ψέµατα συγκάλυψης µέσα στο κοινοβούλιο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν µπορεί ούτε να κατηγορήσει κανέναν ούτε να αποδράσει από τις ευθύνες. Το µόνο που του αποµένει είναι η έξοδος. ∆εν µπορεί ούτε πρέπει να είναι πρωθυπουργός ενώ λειτουργεί ενάντια στους θεσµούς.

Το Documento µε συναίσθηση της ευθύνης που έχουν ο Τύπος και η δηµοσιογραφία απέναντι στη δηµοκρατία δηµοσιοποιεί σήµερα αποδεικτικά στοιχεία από την παρακολούθηση του Κ. Χατζηδάκη. Ανατριχιαστικό δεν είναι µόνο το γεγονός ότι παρακολουθείται ένας υπουργός. Ανατριχιαστικό είναι ότι ένας υπάλληλος της ΕΥΠ καταγράφει τις επικοινωνίες του και τον αποκαλεί στις εκθέσεις του προς τους προϊσταµένους του «στόχο».

Στόχος ένα θεσµικό πρόσωπο και εκλεγµένο από τον ελληνικό λαό. Ο κ. Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ έχει τον κωδικό 5046c, όπως οι παρακολουθούµενοι για εγκληµατικές πράξεις. Οπως προκύπτει από τα δελτία παρακολούθησης, το «έγκληµα» του κ. Χατζηδάκη είναι ότι έχει πιο στενές σχέσεις µε κάποιους επιχειρηµατίες απ’ ό,τι θα επιθυµούσε ενδεχοµένως ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αυτός είναι ο λόγος παρακολούθησής του. Οι σχέσεις του αυτές σηµειώνονται ως επιβαρυντικές στα δελτία παρακολούθησης µε τον ίδιο τρόπο που σηµειώνονται ως επιβαρυντικές οι σχέσεις των εγκληµατιών µε όπλα ή ναρκωτικά.

Η σύνταξη του Documento επέλεξε να δηµοσιοποιηθεί το περιεχόµενο µόνο µερικών στοιχείων που αποδεικνύουν την παρακολούθηση και φυσικά πρόκειται για στοιχεία χωρίς προσωπική διάσταση. Η γνησιότητα των εγγράφων που µας επιδείχθηκαν ελέγχθηκε µε δύο τρόπους. Από τα διακριτικά και τους κωδικούς που έφεραν, που αναµφίβολα ανήκουν στην ΕΥΠ, αλλά και από θύµατα της έµµεσης παρακολούθησης. Επιχειρηµατίες, πολιτικά πρόσωπα και δύο δηµοσιογράφοι, των οποίων τις δηλώσεις δηµοσιεύουµε, επιβεβαιώνουν τις επικοινωνίες που έχουν καταγραφεί µε τον υπουργό.

Από τα στοιχεία που επιδείχθηκαν στο Documento φαίνεται ότι ο υπουργός Ενέργειας και µετέπειτα Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ τουλάχιστο ένα χρόνο. Ετσι φαίνεται από το ενηµερωτικό δελτίο που συντάσσεται για την παρακολούθησή του και προωθείται προς τους… προϊσταµένους της παρακολούθησης. Η παρακολούθηση γίνεται στο επίσηµο κινητό του µε αριθµό 6979800*** και ο κωδικός παρακολούθησης στην ΕΥΠ για τον υπουργό είναι 5046c. Καταγράφονται συνοµιλίες του µε δηµοσιογράφους (ενδεικτικά αναφέρουµε τον Θανάση Κουκάκη και τον Τάκη Χατζή), µε άλλους υπουργούς και στελέχη της Ν∆, µε επιχειρηµατίες, αλλά και συνοµιλίες προσωπικής φύσης.

Το δελτίο παρακολούθησης για τον «στόχο 5046c Κωστή Χατζηδάκη», του οποίου λάβαµε γνώση, έχει ηµεροµηνία από 27 Νοεµβρίου 2020 έως 17 Νοεµβρίου 2021. Τέτοια περίοδος παρακολούθησης ενός χρόνου δεν συνηθίζεται ούτε για τροµοκρατία και βαριά εγκλήµατα.

Με δεδοµένο ότι στο συνοπτικό δελτίο περιγράφονται τα στοιχεία που κυρίως ενδιαφέρουν την παρακολούθηση προκύπτει το συµπέρασµα ότι ο Κ. Χατζηδάκης ήταν επισυνδεδεµένος για να καταγράφονται οι σχέσεις του µε επιχειρηµατίες και ενδιαφέρει η πιθανή εύνοια σε κάποιους από αυτούς.

Οι εθνικοί ωτακουστές του Χατζηδάκη ανησυχούν (και γι’ αυτό το καταγράφουν στο ενηµερωτικό) για τις σχέσεις που φαίνεται να έχει ο Κ. Χατζηδάκης µε τον πρόεδρο της ∆ΕΗ Γιώργο Στάσση αν και έχει φύγει από το υπουργείο Ενέργειας. Είναι ύποπτος ο Χατζηδάκης κατά τον υπάλληλο της ΕΥΠ που συντάσσει το ενηµερωτικό. Γράφει λοιπόν σε ένα από τα σχόλιά του στην έκθεση παρακολούθησης: «Ο στόχος φαίνεται να έχει σχέσεις συνεργασίας παραπάνω από τις προβλεπόµενες, µε τον Πρόεδρο (Γιώργο Στάσση – ΓΣ) και Αντιπρόεδρο (Πύρρο Παπαδηµητρίου – ΠΠ) της ∆ΕΗ. Ο ΚΧ εµφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις τηλεφωνικές συνοµιλίες µε τα παραπάνω άτοµα, σε σχέση µε άλλες συνοµιλίες του ενώ ακόµα φαίνεται να αναζητάει περισσότερες ενδοεταιρικές πληροφορίες για ∆ΕΗ».

Η «εγκληµατική» δράση του υπουργού συνίσταται στην εµπλοκή που έχει σε διάφορα επιχειρηµατικά θέµατα και δεν σχετίζεται µε την εθνική ασφάλεια. Ο εντολέας των παρακολουθήσεων ενδιαφέρεται ακόµη για τη σχέση του Κ. Χατζηδάκη µε τον όµιλο Μυτιληναίου και γι’ αυτό στο ενηµερωτικό γράφει:

«Την ίδια προσοχή στον τρόπο συνοµιλίας φαίνεται να έχει µε τον Αλέξιο Πιλάβιο (ΑΠ), µέλος ∆Σ Μυτιληναίος ΑΕ. Ο στόχος έπειτα από την απρόσµενη αλλαγή Υπουργείου φαίνεται ιδιαίτερα στεναχωρηµένος και στις συνοµιλίες του µε τον ΑΠ τονίζει τη δυσκολία που θα αντιµετωπίσει ο όµιλος σε θέµατα που είχανε συµφωνήσει µεταξύ τους, γεγονός που αναδεικνύει µια πιο ιδιαίτερη συνεργασία».
Οπως αποκάλυψε το Documento στις 4 ∆εκεµβρίου, ακόµη ένα στέλεχος του οµίλου Μυτιληναίου, ο Παναγιώτης Κα-νελλόπουλος, στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μυτιληναίου, παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Προφανώς τα θέµατα εθνικής ασφάλειας για την ΕΥΠ, στην οποία πολιτικός προϊστάµενος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι τα επιχειρηµατικά συµφέροντα, που κατά περίπτωση χαρακτηρίζονται καλά ή κακά.

Στις 31 ∆εκεµβρίου 2020 καταγράφεται συνοµιλία του Κ. Χατζηδάκη µε στέλεχος του οµίλου Μυτιληναίου, στην οποία «ο στόχος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τον πιθανό ανασχηµατισµό». Τέσσερις µέρες µετά γίνεται ανασχηµατισµός και έχουν καταγραφεί όλες οι συνοµιλίες του Χατζηδάκη µε διάφορα πρόσωπα, στα οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Εργασίας.

Το ρουσφέτι του καναλάρχη

Στις 27 Νοεµβρίου καταγράφεται η συνοµιλία του Κ. Χατζηδάκη µε επιχειρηµατία ιδιοκτήτη καναλιού. Ο καναλάρχης ζητά από τον Χατζηδάκη να φροντίσει ένα θέµα συµφερόντων του που αφορά φωτοβολταϊκά. Συγκεκριµένα, να διαµεσολαβήσει για να έχει επιτυχή έκβαση. Γράφεται στην έκθεση παρακολούθησης:

«Στη συνοµιλία του µε τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εµφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέµα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολταϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥ∆ΑΠ και στις ανανεώσιµες της ∆ΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να µη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άµεσα». Ιδιαίτερη σηµασία δίνεται κατά την παρακολούθηση σε µια συνοµιλία του Χατζηδάκη µε τον αντιπρόεδρο της ∆ΕΗ Πύρρο Παπαδηµητρίου, στην οποία «ο στόχος φαίνεται να προσπαθεί να µάθει πληροφορίες από τον ΠΠ για εσωτερικά θέµατα της ∆ΕΗ, τα οποία ο ΠΠ αναφέρει πως θα του τα µεταφέρει από κοντά καθώς επίσης αναφέρεται σε ένα θέµα για τη Σαρωνίδα χωρίς περισσότερες λεπτοµέρειες».

Την ηµέρα του ανασχηµατισµού καταγράφεται συνοµιλία του προέδρου της ∆ΕΗ µε τον Χατζηδάκη: «Στις 4/1/2021 ο Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και ∆Σ της ∆ΕΗ, µετά τον ανασχηµατισµό καλεί τον στόχο για να τον ευχαριστήσει για την άριστη συνεργασία τους. Στη συνοµιλία τους ο στόχος τον ευχαριστεί και αναφέρει συγκεκριµένα “Μπορεί το Εξοικονοµώ να το σχεδίαζα διαφορετικά αλλά τη ∆ΕΗ και τις ΑΠΕ θα τις έκανα το ίδιο. Καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω”».

 

Κωστής Χατζηδάκης
«Δεν πιστεύω ότι με παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός»

Απευθυνθήκαμε στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος βρισκόταν υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ. Θέσαμε υπόψη του στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση μας και αποδεικνύουν την παρακολούθησή του. Διαβάσαμε μάλιστα στον κ. υπουργό κάποιους από τους διαλόγους τους οποίους δημοσιεύουμε. Ο υπουργός δεν διέψευσε τις συνομιλίες ούτε αμφισβήτησε την πιθανότητα παρακολούθησής του. Είναι σημαντικό ότι στη δήλωσή του προβάλλει ότι δεν πιστεύει πως τον παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός και όχι ότι δεν τον παρακολουθούσαν. Η δήλωση του κ. Χατζηδάκη έχει ως εξής: «Σημειώνω τρία πράγματα. Πρώτον, εξακολουθώ να μην πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι με παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός. Δεύτερον, όπως ήδη έχω επισημάνει, ήμουν και είμαι τελείως καθαρός τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και απέναντι στους πρωθυπουργούς με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Και, τρίτον, ότι αυτή την υπόθεση πρέπει να τη διαλευκάνει η Δικαιοσύνη σε όλες τις διαστάσεις για να μην υπάρχουν συζητήσεις και σκιές σε πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση».

 

Η συνομιλία με τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη

Ανάμεσα στο… άλμπουμ με τις καταγραφές των συνομιλιών του Χατζηδάκη, στόχου της ΕΥΠ, υπάρχουν και συνομιλίες με δημοσιογράφους. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019 ο Θανάσης Κουκάκης στέλνει μήνυμα στον υπουργό για να τον ενημερώσει ότι ή Ενωση Ελλήνων Επενδυτών ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς να καταθέσει μήνυση για να συνεχιστεί η δίωξη εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της τράπεζας σε σχέση με την υπόθεση Σάλλα – Λογοθέτη. Ο Κουκάκης είχε κάνει πολλά δημοσιεύματα για τα σκάνδαλα της Πειραιώς. Το sms που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ είναι το εξής:

«24/12/2019

Ζ1… (αναφέρεται στο χειριστή της υπόθεσης)
5046c (κωδικός παρακολούθησης Χατζηδάκη)

Ο Κωστής Χατζηδάκης 6979800*** δέχεται το παρακάτω SMS από τον Θανάση Κουκάκη 6973288***

Θ.Κ.: «Κωστή μου Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα. Απλά να σε ενημερώσω πως με επιστολή που απηύθυνε στην Τράπεζα Πειραιώς και την οποία κοινοποίησε προς το Υπουργείο Οικονομικών και Δικαιοσύνης, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος, η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών ζητά από τη Διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος να προβεί στις νόμιμες ενέργειες και να καταθέσει μήνυση, για να μη διακοπεί η πρόοδος των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν σε βάρος της προηγούμενης Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για την υπόθεση Σάλλα-Λογοθέτη. Βλέπεις η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ενεργοποίησε τον επενδυτικό ακτιβισμό προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια στην αγορά και τιμωρία όσων έχουν πράξει εγκλήματα.

Κ.Χ.: Χρόνια πολλά Θανάση».

Αφού το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επικοινωνίας μάς έγινε γνωστό επικοινωνήσαμε με τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη και τον ρωτήσαμε αν υπήρξε τέτοιο μήνυμα. Ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της συνομιλίας και μας επέδειξε τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Χατζηδάκη τη συγκεκριμένη ημέρα. Το περιεχόμενο του μηνύματος στο τηλέφωνο του Θ. Κουκάκη και το περιεχόμενο της καταγραφής από την ΕΥΠ ταυτίζονταν, κάτι που αποτελούσε ένα ακόμη στοιχείο επιβεβαίωσης των στοιχείων της έρευνάς μας. Ο Θ. Κουκάκης μας δήλωσε μάλιστα: «Επιβεβαιώνω ότι έχω στείλει το συγκεκριμένο sms στον υπουργό Κ. Χατζηδάκη. Ηταν μια περίοδος που η κυβέρνηση είχε μόλις τροποποιήσει τον Ποινικό Κώδικα για την κακουργηματική απιστία των τραπεζιτών και ήταν εμφανές ότι οι τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υπέβαλλαν έγκληση προκειμένου να συνεχιστεί η δικαστική διερεύνηση και δίωξη των υποθέσεών τους. Γι’ αυτό και υπήρχε πολύ μεγάλη αντίδραση από την πλευρά των μικρομετόχων και των επενδυτών των τραπεζών, οι οποίοι ανέμεναν ότι θα υπάρξει δικαίωση για πολύ μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα, όπως της Τράπεζας Πειραιώς, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Proton Bank, της Πανγαία κ.ά. Οπότε το συγκεκριμένο μήνυμα εξέφραζε στον κ. Χατζηδάκη αυτήν ακριβώς την αγωνία, όπως μου μεταφερόταν. Εξ όσων γνωρίζω, η δική μου επισύνδεση έγινε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020. Από την πληροφόρηση που έχω, λοιπόν, δεν ήμουν σε επισύνδεση τη συγκεκριμένη περίοδο».

Η συνομιλία με τον Μανώλη Γραφάκο

Ο Χατζηδάκης συνομιλεί με τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων και ο κοριός καταγράφει, προφανώς για «εθνικούς λόγους». Και αυτή η συνομιλία γίνεται τις παραμονές του ανασχηματισμού.

«21/11/20
Ζ1… (χειριστής ΕΥΠ)
5046c (κωδικός παρακολούθησης Χατζηδάκη
Συνομιλία Κωστή Χατζηδάκη (Κ.Χ.) (6979800***) με τον Μανώλη Γραφάκο (Μ.Γ.) (6937095***)
Μ.Γ.: Απασχολούμαι 2 μέρες με την έκθεση του ΕΟΑΝ (ηχητική απόδοση) για την ανταποδοτική.
Κ.Χ.: Ναι, δεν ξέρω αν πρέπει να τα πούμε από εδώ.
Μ.Γ.: Οχι. Πρέπει να τα πούμε αύριο από κοντά.
Κ.Χ.: Μεθαύριο.
Μ.Γ.: Δεν ξέρω αν μπορώ να του στείλω κιόλας οτιδήποτε.
Κ.Χ.: Αστο από κοντά καλύτερα. Τα είδες τα δημοσιεύματα.
Μ.Γ.: Ναι, τα είδα. Αν κάτσεις να το δεις λίγο με ηρεμία, θα δεις ότι μπορούμε να το γυρίσουμε το παιχνίδι ακαριαία αυτή την εβδομάδα χωρίς περιστροφές.
Κ.Χ.: Θα τα πούμε από κοντά.
Μ.Γ.: Αρα να μη σου στείλω τίποτε. Εγώ θα το συνεχίσω πάντως.
Κ.Χ.: Θα τα δω, εμείς θα πάμε σοβαρά και σωστά. Σε παίρνω για άλλα δύο πράγματα εγώ. Το ένα είναι το ανέκδοτό του με το σκουλήκι το δικό μου με τις δημοπρατήσεις…
Μ.Γ.: Να σου στείλω εγώ σημείωμα για να δεις πού βρισκόμαστε με αυτό. Είναι και δικό μου, δεν είναι μόνο δικό σου.
Κ.Χ.: Ναι, το ξέρω, είδα και την ανάρτηση που έκανες στο Facebook που λες ότι έγιναν πέντε φέτος κ.λπ. Είσαι αισιόδοξος πως θα έχουμε κι άλλη αυτή την εβδομάδα;
Μ.Γ.: Κοίταξε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά κάποιες που είναι κοντά θα τελειώσουν σίγουρα μέχρι το 20. Δηλαδή η Καβάλα που περιμένουμε τα πρότυπα τεύχη, το Αγρίνιο, η Χίος, η Κεφαλονιά. Αυτές οι τέσσερις θα τελειώσουν άμεσα. Από κει και μετά Κάρπαθος, Λέρος και Κέρκυρα ακολουθούν, δηλαδή αυτές εγώ τις θεωρώ δεδομένες για το 20 δεν αισθάνομαι κίνδυνο. Και το Ηράκλειο νομίζω θα το προλάβουμε και τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη. Αρα δέκα που έχουμε δεν κινδυνεύουνε και πέντε που έχουμε 15.
Κ.Χ.: Και της Αθήνας.
Μ.Γ.: Ναι δεν είναι δημοπράτηση (ηχητική απόδοση αυτό).
Κ.Χ.: Πίεσε και για άλλα δύο να γίνουν.
Μ.Γ: Πιέζω πολύ.
Κ.Χ.: Η Κάρπαθος τώρα θα είναι Μ.Ο.Δ.Α (ηχητική απόδοση);
Μ.Γ.: Ναι.
Κ.Χ.: Το ήξερα ότι (ακατάλ.) γι’ αυτό ήμουν και τρομαγμένος από την αρχή για τον αριθμό. Γιατί ξέρω τι…
Μ.Γ.: Εντάξει. Θα τα πούμε από κοντά».

Η συνομιλία με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή

Στις 27 Νοεμβρίου του 2020 καταγράφεται από τον κοριό της ΕΥΠ συνομιλία του Κωστή Χατζηδάκη με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. Η συνομιλία έχει ως εξής:
«27/11/20
Ζ1… (χειριστής ΕΥΠ)
5046c (κωδικός παρακολούθησης Χατζηδάκη)
Συνομιλία Κωστή Χατζηδάκη (ΚΧ) (6979800***) με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή (ΤΧ) (6977333***)
Τ.Χ.: Πώς πας;
Κ.Χ.: Καλά τρέχω με το χωροταξικό.
Τ.Χ.: Θες καμία βοήθεια;
Κ.Χ.: Θα σου πω.
Τ.Χ.: Πες σε κανένα συνεργάτη σου να με πάρει. Να σου πω στο αεροδρόμιο ποιος κάνει κουμάντο;
Κ.Χ.: Ο Παράσχης.
Τ.Χ.: Είναι δικός μας;
Κ.Χ.: Δικός μας είναι αλλά τον είχανε βάλει οι Γερμανοί πριν πόσα χρόνια και τώρα συνεχίζει με τους Καναδούς. Και έχει και ο Κοπελούζος ένα 5% και το δημόσιο μια μειοψηφική συμμετοχή.
Τ.Χ.: Εσύ αυτόν τον Παράσχη τον ξέρεις;
Κ.Χ.: Ναι.
Τ.Χ.: Εντάξει, αν χρειαστούμε κάτι να του πεις του το λες.
Κ.Χ.: Ναι, θα του πω αν είναι»

Επικοινωνήσαμε με τον Τ. Χατζή, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της συνομιλίας που μας είχε επιδειχθεί ως καταγραφή από την ΕΥΠ. Ειδικότερα, θυμήθηκε ότι η συνομιλία έγινε γιατί κάποιος φίλος του είχε χάσει τις αποσκευές του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και επικοινώνησε με τον υπουργό –λόγω της δημοσιογραφικής τους γνωριμίας και συναναστροφής– προκειμένου να βρεθεί άκρη με τη γραφειοκρατική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την αναζήτηση των συγκεκριμένων αποσκευών.

Η συνομιλία με τον Κωστή Μουσουρούλη

Η συνομιλία καταγράφεται την 4η Ιανουαρίου του 2021, δηλαδή την ημέρα του ανασχηματισμού. Μεταξύ Χατζηδάκη και Μουσουρούλη (μετέπειτα συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της δυτικής Μακεδο-νίας και της Μεγαλόπολης) γίνονται απαξιωτικά σχόλια για τον αντικαταστάτη του Χατζηδάκη στο υπουργείο Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

«4/1/21
Ζ1… (χειριστής ΕΥΠ)
5046c ( κωδικός παρακολούθησης Χατζηδάκη)
Συνομιλία Κωστή Χατζηδάκη (ΚΧ) (6979800***) με τον Κωστή Μουσουρούλη (ΚΜ) (6973332***)
Κ.Μ.: Και τώρα τι γίνεται;
K.X.: Υπομονή.
Κ.Μ.: Θες να έρθω αύριο να ξανακλάψω; Να το ξαναζήσουμε;
K.X.: Οχι, δεν πρόκειται να γίνει κάτι εντυπωσιακό λόγω κορονοϊού κ.λπ. Κάτι mini θα γίνει οπότε δεν χρειάζεται.
Κ.Μ.: Γείτονες θα γίνουμε τώρα. Ξέρεις τι είναι αυτό το υπουργείο…
Κ.Χ.: Μαύρο.
Κ.Μ.: Θα είσαι κάθε μέρα στη δημοσιότητα.
Κ.Χ.: Τι να το κάνω.
Κ.Μ.: Τι θα κάνεις τώρα με το γραφείο;
K.X.: Δεν ξέρω, ρε Κωστή, ακόμα απαντάω στα τηλέφωνα.
Κ.Μ.: Σκρέκας; Τι να πω… Εμεινα άφωνος. Εγώ τι να κάνω; Nα του παραιτηθώ; Δώσε μια συμβουλή. Να περιμένω;
Κ.Χ.: Ε περίμενε. Ετσι κι αλλιώς εσένα ποιος σε έβαλε…
Κ.Μ.: Η κυβερνητική μ’ έβαλε. Δηλαδή τώρα θα ανακαλύψουμε τον τροχό με αυτόν; Με τον Σκρέκα…
Κ.Χ: Πού να ξέρω… Ο άνθρωπος εκεί πέρα δεν έχει μεγάλο βεληνεκές.
Κ.Μ: Δεν έχει, ναι. Να πάρω κανέναν απ’ τους ανθρώπους που δεν ξέρεις τι να τους κάνεις; Οταν είσαι έτοιμος πες μου.
Κ.Χ.: Θα το δω, ναι.
Κ.Μ: Κράτα ενήμερο και μένα, ρε Κωστή, ανησυχώ. Να ζητήσω ραντεβού στον Σκέρτσο;
K.X.: Επίσης αν έχεις τρόπο να πληρώνεις κανέναν που εγώ δεν μπορώ λόγω του (ακατάλ.) που έχει το στενό το δη-μόσιο.
Κ.Μ.: Ναι, δες εσύ τώρα ποιους θα πάρεις και θα το συζητήσουμε. Μην τυχόν κρατήσεις την …άκη (ακατάλ.) εκεί πέρα.
Κ.Χ: Δεν εξαρτάται από εμένα.
Κ.Μ: Καταλαβαίνω. Εντάξει κάποια στιγμή θα τα πούμε κι από κοντά.
Κ.Χ.: Δηλαδή; Την ξέρεις από παλιά;
Κ.Μ.: Ου… Παναγία μου. Πρέπει να βρεις καλό staff με το αντικείμενο κόλαση. Κι εσύ δεν το ξέρεις και καλά το αντικείμενο.
Κ.Χ.: Προφανώς. Δεν ξέρω καθόλου τον χώρο.
Κ.Μ.: Τώρα και τι μεταρρυθμίσεις να κάνεις εκεί πέρα, ό,τι ακουμπήσεις δαγκώνει.
Κ.Χ.: Μόνο με αυτήν τη λογική.
Κ.Μ.: Πω πω, συνταξιοδοτικό ξέρεις;
Κ.Χ.: Μη με αγχώνεις, ρε Κωστή.
Κ.Μ.: Δεν σε αγχώνω, θα τα πούμε και από κοντά. Μια τελευταία συμβουλή να ζητήσω από τον Σκέρτσο να δω τον μεγάλο;
Κ.Χ.: Ε ζήτα τι να σου πω…
Κ.Μ.: Οκ. Ο,τι θες πάρε με.
Κ.Χ.: Εντάξει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter