Ιδού ποιος θέλει να εποικίσει τα Λέβιθα

Ιδού ποιος θέλει να εποικίσει τα Λέβιθα
Ο Άγγελος Συρίγος.
Βρέθηκε ποιος είχε στη ΝΔ τη φαεινή ιδέα να γεμίσουν ξερονήσια με πρόσφυγες και μετανάστες! Είναι ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της ΝΔ Αγγελος Συρίγος.

Από το υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζονται ότι ο Αγγ. Συρίγος ήταν εκείνος που πρότεινε στο Μαξίμου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης σε έρημα νησιά, όπως τα Λέβιθα – και έχει τη σημασία του ότι το λένε αυτό στη Β. Σοφίας, καθώς ουσιαστικά τον δείχνουν ως υπεύθυνο για την γκέλα, καθώς παρέσυρε το Μαξίμου που θεώρησε ότι βρήκε μια λύση και έβαλε τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή να την ανακοινώσει.

Βεβαίως αν ρωτήσετε τον Αγγ. Συρίγο, θα σας πει ότι εκείνος το πρότεινε έχοντας τελείως

διαφορετική οπτική. Το πρότεινε, λέει σε συνομιλητές του, ως έσχατη λύση αν γεμίσουν τα υφιστάμενα κέντρα στα νησιά. Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στην ενδοχώρα γιατί μετά η Τουρκία δεν δέχεται να τους παραλάβει όταν γίνονται επιστροφές υποστηρίζοντας ότι δεν έρχονται από τα νησιά, όπως επιβάλλει η συμφωνία με την ΕΕ. Με την εγκατάσταση στα ερημονήσια του Αιγαίου, σύμφωνα με τον καθηγητή, η Τουρκία δεν θα είχε επιχειρήματα.

Θέλησε δηλαδή ο Αγγ. Συρίγος να εξυπηρετήσει τον ιδεοληπτικό στόχο της κυβέρνησης να γίνουν επιστροφές στην Τουρκία και οδήγησε την κυβέρνηση σε εθνική οπισθοχώρηση. Γιατί η ιδέα δεν αποσύρθηκε μόνο επειδή την υιοθέτησαν οι ακραίοι δεξιοί της ΝΔ, αλλά και επειδή υπήρξε προειδοποίηση της Άγκυρας.

Θα μιλήσει ο Πάνος

Τελειώνει η πολιτική σιωπή για τον Πάνο Καμμένο. Μαθαίνουμε ότι ο πρ. υπουργός Αμυνας θα μιλήσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές σε εκδήλωση που οργανώνει το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών Εθνική Αναδημιουργία (ΙΓΜΕΑ) με αντικείμενο τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Στο πάνελ θα είναι οι καθηγητές πανεπιστημίου Παναγιώτης Αλεξάκης, Πέτρος Σιούσιουρας, ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, ο πρόεδρος του ΙΓΜΕΑ Νίκος Μαυραγάνης, εκπρόσωπος από την ΕΔΕΚ του αείμνηστου Κύπριου ηγέτη Βάσου Λυσσαρίδη, ο εκπρόσωπος του κουρδικού κόμματος PYD στην Ελλάδα Ιμπραήμ Μουσλέμ και ο πρέσβης της Αρμενίας Φάντεϊ Τσαρτσογκλιάν.

Ο Doctor προειδοποιεί: φίλοι και εχθροί, την Τρίτη (στις 6 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος) να περιμένετε εκπλήξεις από τον Πάνο Καμμένο.

«Σαρδέλες» στην Ελλάδα

Το κίνημα της σαρδέλας που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος του Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία μετακομίζει και στην Ελλάδα. Οι «σαρδέλες» είναι διαδηλωτές οι οποίοι στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο σαν… σαρδέλες συγκεντρώνονται ταυτόχρονα με τους οπαδούς του Μ. Σαλβίνι, κρατώντας χάρτινες, πολύχρωμες σαρδέλες στο χέρι, φωνάζοντας

συνθήματα εναντίον του και τραγουδώντας το παρτιζάνικο τραγούδι «Bella ciao».

Αυτό το νεανικό, μοντέρνο και χωρίς ηγεσία κίνημα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον ακραίο δεξιό λόγο και στην Ελλάδα. Ηδη στα κοινωνικά δίκτυα έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις και είναι ζήτημα ημερών να γίνει το πρώτο κάλεσμα. Χαρά που θα κάνουν ορισμένοι στη ΝΔ!

Ο «ατσαλάκωτος» Στεφανής

Γνωστός ως «ο ατσαλάκωτος» είναι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Όχι για το πολιτικό του προφίλ. Αυτό τσαλακώθηκε καθώς χρεώνεται την γκάφα για τη διαρροή που αφορούσε τη διακοπή των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Η διαρροή κράτησε μερικές ώρες μέχρι να τη μαζέψει άρον άρον το Μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί και να μη φταίει ο Αλκ. Στεφανής, αλλά η γκάφα κάπου πρέπει να χρεωθεί. Κάπως έτσι προσγειώθηκε απότομα μετά την… εκτόξευσή του όταν ο πρωθυπουργός τον όρισε, καίτοι υφυπουργός ο ίδιος, συντονιστή τριών υπουργών. Το προσωνύμιο «ατσαλάκωτος» είναι για την επιμελημένη του εμφάνιση. Ο Αλκ. Στεφανής, λένε οι παροικούντες το υπουργείο Αμύνης, αλλάζει πουκάμισο δύο φορές την ημέρα και φροντίζει πάντα η τσάκιση στο παντελόνι του να είναι με τσεκούρι.

Στο μικροσκόπιο του ΟΗΕ

«Εξετάσεις» περνά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον ΟΗΕ λόγω του νόμου Χρυσοχοΐδη για τα κλειστά κέντρα κράτησης. Μετά τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη η ομάδα εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για την αυθαίρετη κράτηση προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της χώρας όσον αφορά τη στέρηση της ελευθερίας. Τρεις εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, ο Χοσέ Αντόνιο Γκεβάρα Μπερμούντεζ, η Λέι Τούμεϊ και ο Σετόντζι Ρόλαντ Ατζόφ, θα επισκεφτούν μέρη κράτησης όπως φυλακές, αστυνομικά τμήματα και ιδρύματα ανηλίκων, μεταναστών και ατόμων με ψυχοκοινωνικές αναπηρίες προκειμένου να συγκεντρώσουν από πρώτο χέρι πληροφορίες. Να τους πάνε και στα Λέβιθα να οραματιστούν τις μελλοντικές εγκαταστάσεις!

Πρώτη φορά κατά των Παλαιστινίων

Μια και μιλάμε για τον ΟΗΕ, να ξέρετε ότι η Ελλάδα με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για πρώτη φορά καταψήφισε το ψήφισμα για το τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Ελληνας εκπρόσωπος στον ΟΗΕ καταψήφισε στην ψηφοφορία που έγινε στις 3 Δεκεμβρίου, αποδεικνύοντας ότι η ΝΔ έχει κάνει ριζική αλλαγή στην εθνική θέση για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Διορισμοί

Σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης υπάρχει κατάστημα ηλεκτρικών ειδών το οποίο κοσμείται από μια αφίσα του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρου Καράογλου. Η αφίσα βρίσκεται ακόμη και σήμερα στη βιτρίνα, παρότι έχουν περάσει μήνες από τις εκλογές και την υπουργοποίηση του εκλεκτού της οικογένειας που έχει το κατάστημα. Υπάρχει όμως λόγος σοβαρός –που τραγουδά και ο Πορτοκάλογλου– για τη διατήρηση της αφίσας του Θ. Καράογλου σε περίοπτη θέση. Και όχι ένα λόγος αλλά τουλάχιστον δύο. Στο γραφείο του Θ. Καράογλου υπηρετεί η σύζυγος, ενώ ο σύζυγος διορίστηκε πρόσφατα σε θυγατρική της ΕΥΑΘ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter