Ιδού τα σημάδια των βασανισμών κύριε Χρυσοχοΐδη

Ιδού τα σημάδια των βασανισμών κύριε Χρυσοχοΐδη

Φωτογραφία ντοκουμέντο του βασανισμού του Άρη Παπαζαχαρουδάκη από την ΕΛ.ΑΣ.

Μετά το προκλητικό εξώδικο των  22 ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.  προς το Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών, με το οποίο ισχυρίζονται ότι τα δημοσιεύματα σχετικά με τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας και ασυδοσίας είναι αναληθή, ο καταγγέλλων Άρης Παπαζαχαρουδάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εκφράζει τη στήριξή του στα ΜΜΕ που γίνονται αποδέκτες αυτής της προσπάθειας φίμωσης του Τύπου.

Ο ίδιος απέστειλε στο Documento φωτογραφία η οποία απεικονίζει τους μώλωπες που έχει στην αριστερή του κνήμη.

«Οι εφημερίδες και τα δημοσιογραφικά μέσα που συνδράμουν αυτόν τον αγώνα, χαίρουν της αμέριστης αλληλεγγύης μου και δεν πρόκειται να τις αφήσω στο έλεος της δυσφήμισης.

Έτσι λοιπόν, σήμερα 19 Μαρτίου επέλεξα να στείλω από μια φωτογραφία του ενός από τα τραύματα που φέρω στην αριστερή μου κνήμη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο αξιοπιστίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος στην ανάρτησή του σημειώνει ότι χθες Πέμπτη κατέθετε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πέντε ολόκληρες ώρες περιγράφοντας μόνο τις πρώτες επτά ώρες της κράτησής του, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για ύποπτη παρουσία της αστυνομίας κοντά του κατά τη διάρκεια της επιστροφής του αλλά και την ώρα που έδινε συνέντευξη στο omniatv.

Μάλιστα η ΕΛΑΣ μέσω του εξωδίκου προειδοποιεί (επί της ουσίας απειλεί) κιόλας τα δύο Μέσα ότι αν δεν ανακαλέσουν για τα ρεπορτάζ θα τα πάνε στα δικαστήρια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άρη Παπαζαχαρουδάκη:

Χθές παρευρέθηκα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να καταθέσω για τον βασανισμό μου. Η κατάθεσή μου διήρκησε 5 ώρες και αυτό επειδή επέλεξα να τοποθετηθώ μόνο για τις πρώτες 7 ώρες της κράτησης μου αναφέροντας μόνο τα πιο σημαντικά κατ’ εμέ σημεία.
Όταν βγήκαμε απο το τμήμα. Περίπου τα μεσάνυχτα, δύο μονοκάβαλα της ομάδας ΔΕΛΤΑ φρόντισαν να περάσουν το μήνυμά τους κάνοντας την περατζάδα τους απο μπροστά μας. Ο συγχρονισμός τους με φτάνει στο συμπέρασμά ότι είχαν ενημέρωση του πότε θα βγώ απο το κτήριο. Εκτός αν γινόνταν επεισόδια στο Μαρούσι και έτυχε να περνάνε απο εκεί, τότε θα πάω πάσο.
Το ίδιο συνέβη όμως και τις προάλλες κατά την διάρκεια της συνέντευξής μου στα παιδιά του Omnia TV όπου μια διμοιρία μας περιτριγύριζε επίμονα πίσω απο την κάμερα, σαν τον καρχαρία που χώνει τα σαγόνια στο κλουβί αλλά δε φτάνει.
Ας το πούμε και αυτό σύμπτωση. Χαλάλι.
Νόμιζα ότι τρείς συνεντεύξεις, μια πεντάωρη λεπτομερής κατάθεση και μια ιστορία παρατεταμένης στοχοποίησης, θα ήταν αρκετές να κλείσουν τα στόματα που κάνουν λόγο για φαντασιοπληξία.
Αυτή τη στιγμή μαθαίνω ότι 22 αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ που αρχικά διέψευσε, αλλά μετά διέταξε έρευνα διερεύνησης, απέστειλαν εξώδικο στο Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών
Οι εφημερίδες και τα δημοσιογραφικά μέσα που συνδράμουν αυτόν τον αγώνα, χαίρουν της αμέριστης αλληλεγγύης μου και δεν πρόκειται να τις αφήσω στο έλεος της δυσφήμισης.
Έτσι λοιπόν, σήμερα 19 Μαρτίου επέλεξα να στείλω απο μια φωτογραφία του ενός απο τα τραύματα που φέρω στην αριστερή μου κνήμη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο αξιοπιστίας.
Αν νομίζατε ότι αυτά που έχουν ειπωθεί είναι τα μοναδικά, κάνετε μεγάλο λάθος. Τον αγώνα που ξεκίνησα ενάντια στους βασανιστές, θα τον πάω τέρμα. Για κάθε διάψευση, θα βγαίνει μια επαλήθευση.
Τα λόγια που δημοσιοποιούν είναι δικά μου και θα τα υπερασπιστώ με κάθε κόστος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter