Ιδρύθηκε «Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη»

Ιδρύθηκε «Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη»

«Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη- Κ.Ε.Δ.Δ.Α.», συγκροτήθηκε μετά από ιδρυτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της Νομικής Σχολής την περασμένη Τρίτη.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε με κάλεσμα 180 αγωνιστών και αγωνιστριών από το εργατικό και τοπικό κίνημα, μεταξύ αυτών νομικοί και διωκόμενοι, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί, αγωνιστές από τη γενιά της αντίστασης και την αντιδικτατορική πάλη, άνθρωποι που έχουν υποστεί πρόσφατα και στο παρελθόν τις βαριές συνέπειες των αντιδημοκρατικών επιθέσεων.

Στην ιδρυτική συνέλευση υπήρξε μαζική συμμετοχή ζωντανά και από το διαδίκτυοπολλών δεκάδων νέων, εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων, ξένων που ζουν στη χώρα μας και ελλήνων στο εξωτερικό, από την Αττική και την περιφέρεια.

Τη συνέλευση από πλευράς όσων υπογράφουν το κείμενο άνοιξε ο Παύλος Αντωνόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός με αναφορά στην αναγκαιότητα της κίνησης, την κινηματική εμπειρία από τις κατασταλτικές επιθέσεις του συστήματος.

Η Αγγελική Σεραφείμ, εκπρόσωπος της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Α., παρουσίασε την πρόταση για το πλαίσιο θέσεων της Κίνησηςπου είχαν διαβουλευτεί οι πρώτοι υπογράφοντες το κάλεσμα.

Ο Χρήστος Κουρνιώτης, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρουσίασε την πρόταση για τη λειτουργία της Κίνησης και σκέψεις για πρώτες δράσεις.

Από τους συμμετέχοντες έγιναν αρκετές παρεμβάσεις με αναφορές στην κινηματική εμπειρία, τη φυσιογνωμία της Κίνησης, τα πεδία που εκδηλώνεται η επίθεση, σε συμπεράσματα από λειτουργία προηγούμενων επιτροπών για το ίδιο ή άλλα θέματα, εμπειρία από τις διώξεις για πολιτική ή κινηματική δράση, αλλά και την αξία της αλληλεγγύης από το κίνημα προς όλους, προτάσεις για δράσεις και τη συνέχεια.

Εγκρίθηκε το πλαίσιο θέσεων που σας επισυνάπτουμε και στο οποίο περιγράφεται η κατάσταση με την καταπάτηση δικαιωμάτων διεθνώς και στη χώρα μας, η συσχέτιση των μέτρων κρατικής καταστολής και κυβερνητικού αυταρχισμού με την επιβολή της αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά παίρνει ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια με παραβίαση και νομοθετικές ρυθμίσεις ακριβώς για να περάσουν και οι ακραία αντιλαϊκές πολιτικές. Αναφέρθηκαν το πλήθος πεδίων που εκδηλώνεται η περιστολή των ελευθεριών. Περιγράφτηκαν οι στόχοι πάλης της Κίνησης.

Συμφωνήθηκε ο τρόπος λειτουργίας και ορίστηκαν μέλη για το Συντονιστικό της Κίνησης που θα συνεδριάζει τακτικά, ανοικτά, θα εναλλάσσεται και θα συγκαλεί τακτικές Συνελεύσεις.

Εγκρίθηκε ένα ψήφισμα αλληλεγγύης σε 300 συνδικαλιστές στην Ισπανία που αντιμετωπίζουν ποινές για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Κίνηση είναι ανοικτή για τη συμμετοχή με αποστολή ονόματος και ιδιότητας στο kedda2021@gmail.com ή με συμπλήρωση της φόρμας εδώ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter